Jucăm cu nemţi de pe cinci continente

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În meciul cu Germania de la Giurgiu din preliminariile Euro 2015, tineretul antrenat de Bogdan Stelea va avea în faţă o multinaţională formată din fotbalişti cu origini diverse, de pe cinci continente.

Viitoarele staruri ale fotbalului din Germania se prezintă la partida de marţi contra României cu o formaţie pestriţă. Din lotul de 19 jucători convocaţi de selecţionerul Horst Hrubesch, nu mai puţin de 10 ar fi putut evolua fără probleme pentru alte naţionale. Astfel, trei turci, un rus, un angolezo-congolez, un brazilian, un austriac, un american, un libanez şi un sierraleonez trag împreună la „căruţa" Mannschaft-ului. Născuţi pe tărâm german, toţi aceştia au însă cel puţin un părinte de altă naţionalitate, ducând la extrem fenomenul de globalizare care a pus stăpânire şi pe fotbal.

Germania este favorită în faţa României

simeon stalpnicul png

Practic, naţionala de tineret a Germaniei e un amalgam de rase şi de naţii, începând cu turcii Can, Yildirim şi Malli, trecând pe la rusul Leno şi austriacul Leitner, continuând cu africanii Rüdiger şi Danny da Costa şi încheind cu libanezul Younes, americanul Parker sau brazilianul Bittencourt. Rămaşi în minoritate la propria naţională, nemţii adevăraţi îi numărăm pe degete, în frunte cu cei trei de Hofmann (doi mijlocaşi şi un atacant), fără nici o legătură de rudenie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net