Mutu şi Marica, în naţionala retraşilor?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În ultimii ani, Cristi Chivu, Mirel Rădoi, Ştefan Radu şi Cristi Săpunaru au spus „pas" naţionalei, din diverse motive. Lista s-ar putea completa curând cu Adi Mutu şi Ciprian Marica.

Mai e puţin şi ne vom putea imagina un prim 11 de fotbalişti români de top care refuză să mai îmbrace tricoul naţionalei. Moda a fost începută în 2010 de Mirel Rădoi şi continuată apoi de alţi jucători exponenţiali, precum Cristi Chivu, Ştefan Radu sau Cristi Săpunaru.

După amicalul cu Slovacia (1-1) de miercuri, discuţiile pe tema naţionalei au făcut ca alte două nume grele din fotbalul românesc să se gândească la o despărţire definitivă de prima reprezentativă. În primul rând este vorba despre Adi Mutu, pus pe linie moartă de selecţioner. „El nu mai e viitorul echipei naţionale, ci trecutul. A fost un jucător mare, dar nu mai e la nivelul ăla. Trageţi voi concluziile de-aici", a spus Piţurcă, sugerând destul declar faptul că „Briliantul" nu mai intră în vederile sale.

Astfel, dacă nu va fi chemat la meciurile cu Ungaria şi Turcia, nu e exclus ca orgoliosul Mutu să-şi anunţe finalul carierei sub tricolor. Tot la acest gest extrem ar putea să apeleze şi Ciprian Marica. Golgheterul din ultima vreme al naţionalei este dezamăgit de atmosfera din jurul lotului. „Aşa goană după scandal n-am văzut în viaţa mea. Şi ne mirăm de ce nu mai vine Chivu!", a postat Marica pe Facebook. Comparativ cu Mutu, Marica are însă sprijinul total al lui Victor Piţurcă, motiv pentru care ezită să ia o decizie radicală privind retragerea de la naţională.

Cornel Dinu l-a făcut praf pe Piţurcă

Fostul selecţioner Cornel Dinu nu e un fan al actualului antrenor al României, ba chiar din contră. După ce Victor Piţurcă a afirmat că Mutu e capitol închis pentru echipa naţională, reacţiile nu au întârziat. În direct la DigiSport, Cornel Dinu l-a pus la colţ pe Piţi.

Cornel Dinu nu l-a scutit de critici pe selecţioner

simeon stalpnicul png

„Am rămas îngrozit auzind că a devenit selecţionerul cu cele mai multe meciuri la echipa naţională, cel mai titrat antrenor. E inadmisibil în raport cu oamenii care i-au precedat în această postură. Piţurcă este un om limitat în viziune, în gândire, altfel nu ar fi renunţat la Mutu. Nu poate fi bănuit de inteligenţă, cel mult de o anumită şiretenie în relaţia cu jucătorii şi cu cei din jurul său", a spus „Mister".

Victor Piţurcă spune că este vinovat de jocul slab al naţionalei

simeon stalpnicul png

Cornel Dinu a fost total dezamăgit de jocul echipei naţionale din finalul partidei cu Slovacia: „Am jucat cu foste campioane mondiale, dar niciodată România nu a fost dominată de această manieră categorică. Au fost trei minute în care slovacii au plimbat mingea fără ca noi să o atingem, am rămas stupefiat. Cred că e o premieră în istoria naţionalei noatre, să fie pasată în asemenea mod", a mai afirmat „Procurorul".

Selecţionerul Turciei,ca şi demis

Cu trei săptămâni înainte de vizita în România (10 septembrie), atmosfera în sânul naţionalei Turciei s-a deteriorat considerabil. Astfel, oficialii federaţiei au lăsat de înţeles că selecţionerul Abdullah Avci are zilele numărate la conducerea tehnică a otomanilor. Conform presei de pe Bosfor, dacă nu va fi demis în următoarele zile, Avci va pleca cu siguranţă la finalul preliminariilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net