Steliştii le-au furat banii copiilor

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Steaua ar trebui să fie cel mai solid club din România din punct de vedere financiar. A încasat doar în ultimul an peste 30 de milioane de euro prin participarea în grupele Ligii Campionilor şi prin vânzările lui Chiricheş şi Rusescu la Tottenham, respectiv Sevilla. Nu e însă cazul.

Gigi Becali n-a mai băgat niciun ban la Steaua de când a fost arestat, iar toate sumele au fost retrase de patron din conturile clubului, nu reinvestiţi în echipă. Ceea ce s-a întâmplat cu grupele de copii şi juniori este chiar strigător la cer.

Legea Sportului obligă cluburile de fotbal profesioniste să redirecţioneze către centrele de copii şi juniori minimum 10% din sumele încasate din vânzarea internaţională a jucătorilor.

Steaua n-a făcut asta şi niciun euro n-a ajuns în terenuri, echipamente sau alte facilităţi destinate puştilor.

simeon stalpnicul png

Mircea Sandu a tras ieri un semnal de alarmă şi a spus că steliştii vor fi anchetaţi de autorităţi. „Sunt responsabili în faţa legii pentru deturnare de fonduri. Autorităţile n-au cum să nu-i controleze. Duce la o doză de nesimţire, ca banii, deşi sunt pentru juniori să fie folosiţi în alte scopuri", a spus preşedintele FRF.

Chiar şi aşa, steliştii nu pot fi sancţionaţi pe linie sportivă pentru că regulamentul nu prevede aşa ceva. Singurii care pot suferi pe linie penală sunt conducătorii care n-au respectat legea. „Eu le-am atras atenţia public, mai mult n-am ce să fac. N-am cum să iau măsuri împotriva Stelei pentru că asta este treaba autorităţilor. Eu doar i-am avertizat public", a încheiat acesta.

În ciuda aparenţelor, nu doar juniorii o duc greu la Steaua. Chiar dacă nimeni nu s-a plâns până acum public, jucătorii de la echipa mare au şi ei întârzieri salariale de câteva luni bune. Mai mult, Bourceanu şi compania nu şi-au încasat nici până acum primele pentru câştigarea titlului, în sezonul trecut. Cu toţii speră în efectuarea unor plăţi până de sărbători, dar grosul datoriei va fi achitat la următoarea tranşă virată de UEFA, undeva în luna februarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net