Messi a făcut legea cu Real

Ultima actualizare:

    Finalul derby-ului  spaniol: Messi exultă,  Ronaldo e cu  privirea în pământ (fotografii: reuters)
Finalul derby-ului spaniol: Messi exultă, Ronaldo e cu privirea în pământ (fotografii: reuters)

Pentru prima dată după mult timp, Real Madrid pornea ca favorită în faţa Barçei. Catalanii au câştigat însă pe „Bernabeu" la capătul unui show de zile mari, orchestrat de Leo Messi.

„El Clasico" de duminică seară merită de pus în ramă, Real şi Barcelona oferind una dintre cele mai pasionante dispute directe din istorie. La pauză a fost 2-2, dar putea fi 5-5, iar repriza secundă a fost de un dramatism rar întâlnit, cu trei penalty-uri care au înclinat până la urmă balanţa în favoarea oaspeţilor (3-4).

La primul meci contra lui Cristiano Ronaldo după ce portughezul a luat „Balonul de Aur", Messi a fost imperial, cu un gol din acţiune şi alte două de la punctul cu var. Cu această „triplă", argentinianul a devenit în mod oficial „coşmarul" celor de la Real Madrid, echipă în poarta căreia a marcat de 21 de ori în întreaga carieră (vechiul record din „El Clasico" îi aparţinea lui Di Stefano, cu 18 reuşite pentru madrileni). Eclipsat de Messi, Cristiano Ronaldo şi-a revărsat furia pe centralul Undiano Mallenco.

„Am jucat împotriva a 12 adversari. Arbitrul era alb la faţă şi foarte nervos. Nu e făcut pentru asemenea meciuri. Nu caut scuze, dar nu vreau să mai tac. Cineva n-a vrut ca Barcelona să iasă din cursa pentru titlu", a spus CR7. Ronaldo a uitat însă că şi Realul a beficiat de o gafă de arbitraj.

„Dacă e să vorbim concret, el nu trebuia să primească acel penalty, faultul fiind în afara careului. Nu e cinstit ce face Ronaldo", a replicat catalanul Gerard Pique.

Când doi se bat, câştigă Atletico?

Victoria cu 4-3 a Barcelonei din „El Clasico" i-a ajutat enorm pe cei de la Atletico Madrid, care sunt acum pe primul loc în clasament, la egalitate de puncte cu Real (70) şi cu o lungime peste Barça (69). Până la finalul sezonului în Spania au mai rămas nouă etape, iar sprintul final se anunţă pasionant.

Pepe, călcat direct pe cap!

Ca de fiecare dată în marele derby al Spaniei, n-au lipsit fazele controversate şi intrările dure. Aşa s-a întâmplat cu lusitanul Pepe, care a fost călcat pe cap de gheata lui Busquets!

Acesta a profitat de o îmbrânceală între jucătorii celor două echipe şi, crezând că nu e văzut de nimeni, l-a călcat pe cap pe jucătorul madrilenilor. Culmea, gestul sub orice critică al lui Busquets a rămas nesancţionat, arbitrul nevăzând faza şi neacordându-i nici măcar un cartonaş galben!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net