«Morişca» Ligii I se învârte pentru Hagi

Ultima actualizare:

    Teixeira a luat  cartonaş roşu,  lăsându-şi echipa în  inferioritate numerică (Foto: Mediafax)
Teixeira a luat cartonaş roşu, lăsându-şi echipa în inferioritate numerică (Foto: Mediafax)

Cooperativa lui Jean Pădureanu părea de mult apusă, dar sistemul reciprocităţilor a fost readus în actualitate de lupta pentru evitarea retrogradării. Marea beneficiară este Viitorul Constanţa, care joacă rolul unui refugiat ajutat de semenii lui. Petrolul a reprezentat doar ultimul bun samaritean.

Echipa lui Gheorghe Hagi a obţinut nouă victorii în tot sezonul, dar trei dintre acestea au fost bifate în ultimele patru etape. Acest lucru este curios prin însuşi faptul că băieţii lui Vintilă nu s-au transformat peste noapte, iar fotbalul practicat este acelaşi.

Întrebarea care se pune este atunci ce e totuşi diferit? Ei bine, atitudinea adversarilor. În urmă cu cinci etape, toată lumea arăta cu degetul spre Viitorul - Steaua, ca despre un blat cert, mai ales că impresia dezgustătoare a acelui 2-5 din Ghencea nu se ştersese încă. Roş-albaştrii au câştigat cu 3-0 şi acest rezultat a părut că dezminte toate teoriile conspiraţionale. O vorbă veche spune însă ca atunci când e prea frumos ca să fie adevărat, cel mai probabil nu e.

simeon stalpnicul png

Viitorul a câştigat surprinzător duminică în faţa Petrolului lui Răzvan Lucescu, scor 2-0, ieşind din zona fierbinte. Fanii Petrolului au fost primii care au denunţat posibilul blat, părăsind mai devreme stadionul din Chiajna şi scandând: „Dacă fotbal nu jucaţi, în Ploieşti nu mai intraţi".

După ei, totul face parte dintr-o strategie mai amplă care ar trebui să se încheie în penultima etapă cu victoria Petrolului cu Steaua. Practic, cu toate lupele pe ei, steliştii n-au putut să se predea direct Viitorului şi au câştigat cu 3-0, dar cele trei puncte au fost date lui Hagi de Petrolul, care urmează să le recupereze ea de la Steaua. Acelaşi lucru, doar puţin cotit.Viitorul, Steaua şi Petrolul sunt bănuite de un „menage a trois", menit să salveze echipa „Regelui". Rămâne de văzut dacă ciclul acesta se va respecta şi confirma până la finalul campionatului.

Răzvan Lucescu, antrenorul Petrolului Ploieşti, spune că echipa lui nu s-a predat cu Viitorul, dar recunoaşte totuşi că nu se simte confortabil să fie arătat cu degetul după un astfel de joc. „Am pierdut fără drept de apel şi simt o mare dezamăgire. Îmi este ruşine de o astfel de situaţie, dar în nici un caz n-am făcut un joc în favoarea Viitorului. Îmi pare rău că suporterii au plecat înainte de final", a spus acesta.

Finanţatorul „lupilor", Daniel Capră şi-a atacat în termeni duri jucătorii şi staff-ul tehnic după eşecul cu Viitorul. „Sunt de doi ani şi jumătate aici şi n-am mai văzut aşa ceva. E mai mult decât ruşinos cum s-a prezentat echipa şi cum a fost pregătit meciul. Poate a fost ceva necurat, un jucător, doi, trei, şi-o fi băgat dracu coada. Dar nu mă gândesc la blat, nu vreau să cred chestia asta", a declarat oficialul Petrolului pentru prosport.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net