Egal cu gust de înfrângere pentru Steaua

Ultima actualizare:

Era minutul 17 când Piovaccari, italianul minune din atacul Stelei, avea să demonstreze că merită toţi banii. Szukala a trimis în adâncime către atacantul peninsular, care, cu un calm incredibil, l-a culcat pe portarul advers şi a şutat cu sete sub transversală.

După primirea golului, elveţienii au încercat să marcheze golul egalării, însă Gardoş şi Szukala au fost de netrecut. Mai mult, tot ei au fost foarte aproape să majoreze scorul, în minutul 43, dar portarul Stromer a respins incredibil mai întâi lovitura de cap a lui Szukala, iar apoi şutul lui Gardoş!

În repriza secundă, terenul s-a „înclinat" spre poarta lui Tătăruşanu, dar asta nu a contat decât la impresia artistică, pentru că românii s-au apărat ca o mare echipă. Totul a durat, însă, până în primul minut de prelungiri.

Avântaţi inexplicabil în atac, în loc să apere rezultatul, steliştii au fost prinşi pe picior greşit şi Sio, strecurat în careul Stelei, a împins balonul în plasă din 6 metri! Era minutul 90+1, iar acesta a fost golul care a stabilit şi scorul final, 1-1. Un egal nemeritat obţinut de elveţieni, care au refuzat Stelei prima victorie în Liga Campionilor după 7 ani. Acum, şansele românilor la calificarea în primăvara Ligii Europa s-au redus considerabil, chiar dacă mai sunt de disputat două partide în grupă.

Optimism. Înaintea partidei, preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, a arătat că îşi cunoaşte foarte bine jucătorii. El a spus că  se temea mai mult de meciul cu Corona Braşov decât cu cel disputat aseară, la Basel.

Jucătorii sunt mult mai concentraţi decât au fost la Braşov. Îşi dau seama că meciul din această seară este o finală pentru noi. Presiunea este pe ei, chiar dacă au început bine, în această partidă pot pierde tot", a declarat Duckadam la DigiSport.

Debut. În minutul 62 a intrat pe teren Alex Chipciu. Titular în campionatul trecut la Steaua, el s-a accidentat grav spre finalul campionatului, în meciul cu Dinamo, şi a revenit în activitate abia de câteva săptămâni. Aseară, el l-a înlocuit pe Stanciu şi şi-a făcut astfel debutul în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi.

Accidentare. Introdus titular, surprinzător, de Reghecampf, Pintilii nu a rezistat pe teren decât o singură repriză. El a fost scos cu targa de pe teren în minutul 45, neputând continua partida.

Echipă. Pentru Steaua au evoluat: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii (46 Filip) - Popa, Stanciu (62 Chipciu), Tănase - Piovaccari.

Victorie. „Tineretul" Stelei, echipa sub 19 ani, a obţinut, ieri, prima victorie din competiţia paralelă organizată de UEFA. La Basel, puştii Stelei, mulţi dintre ei proveniţi de la Academia lui Hagi, au obţinut prima victorie din această competiţie. Românii s-au impus cu scorul de 3-1 (0-1). Golurile au fost marcate de Manzabi (min. 43), respectiv Mitriţă (min. 62) şi Grădinaru (min. 82 şi 90+2).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net