Meciul din tribună, mai tare decât cel din teren

Ultima actualizare:

    Duelul dintre Piovaccarri  şi Rus a fost mai puţin  încrâncenat decât lupta  suporterilor cu jandarmii (Fotografii: mediafax)
Duelul dintre Piovaccarri şi Rus a fost mai puţin încrâncenat decât lupta suporterilor cu jandarmii (Fotografii: mediafax)

Dinamo – Steaua, 1-1, n-a avut sare şi nici piper, ba dimpotrivă, i-au lipsit chiar câteva din ingredientele de bază. După fluierul final, când jucătorii erau la duşuri, lucrurile s-au încins însă în tribune.

Din dorinţa de a sărbători calificarea în finala Cupei împreună cu favoriţii lor sau pur şi simplu din teribilism, galeria Stelei a încercat să pătrundă pe gazon. Fanii au ajuns până pe zona neutră din spatele porţii, unde au fost opriţi de jandarmi, care au intervenit în forţă şi i-au urcat pe aceştia înapoi în peluză. Văzându-se din nou la adăpost, neurmăriţi de forţele de ordine, steliştii s-au dat zmei şi au început să înjure şi să rupă scaunele din tribună, pe care le-au aruncat apoi spre abuzatori.

Mai mulţi jandarmi au fost vătămaţi, dar cel mai rău a ieşit un cameraman de la ProTV, care a fost lovit în cap şi dus de urgenţă la spital pentru a fi operat. 

Duelul dintre Piovaccarri  şi Rus a fost mai puţin  încrâncenat decât lupta  suporterilor cu jandarmii (Fotografii: mediafax)
Duelul dintre Piovaccarri şi Rus a fost mai puţin încrâncenat decât lupta suporterilor cu jandarmii (Fotografii: mediafax)

Acesta a fost ieri externat şi se află acum în afara oricărui pericol. După aceste incidente, 14 persoane au fost reţinute şi au primit interdicţie de a mai intra pe stadioane pentru următoarele şase luni, iar alte 15 persoane au primit contravenţii în valoare totală de 10.000 de lei. Nici dinamoviştii n-au fost uşă de biserică, aceştia fiind amendaţi cu 30.000 de lei pentru că au organizat partida şi n-au reuşit să împiedice incidentele.

În plus, Mihnea Ionescu, chiar şeful de galerie al „câinilor", cunoscut ca „Profesorul", pentru că e profesor de Geografie, a fost reţinut după ce la un control corporal de rutină s-a descoprit că avea ascunse în spatele curelei, ambalate într-o hârtie, două grame de canabis. Acesta e arestat preventiv, urmează să fie audiat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, DIICOT şi riscă între trei luni şi doi ani de închisoare sau amendă penală.

Lumea se aştepta totuşi la mai mult de la „câini". Oamenii de fotbal au acuzat apatia „alb-roşilor" prin deciziile greşite luate de tehnicianul trupei din Ştefan cel Mare. „Trebuie să găsim un termen de basm pentru alegerile lui Stoican. A fost ceva ciudat. Nu cred că le putem numi surprize. Nu se poate să abordezi returul fără niciun vârf. Este de neconceput", a declarat Cornel Dinu, doar unul dintre criticii lui Stoican.

- Dinamo a egalat când multă lume plecase de la stadion. Chiar şi câţiva jucători ai Stelei.- A fost primul derby cu Dinamo în care Steaua a preferat să odihnească jucătorii pentru că vor urma nişte şedinţe mai dure de antrenament cu Thomas Neubert. - Bălgrădean se gândeşte la retragere. E singurul portar care a luat două goluri de la Tănase.- Dinamo - Steaua a fost primul meci de tenis jucat în două manşe.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net