Ce păcat!

Ultima actualizare:

Atunci când noi trebuie să învingem Estonia la o diferenţă de cel puţin cinci goluri pentru a spera la calificarea în baraj şi a nu sta la mâna Olandei.

Partida de aseară a început de parcă noi am fi avut nevoie doar de o victorie, nu de una la scor. „Tricolorii" au dominat dar intrarea în careul advers parcă avea nevoie de viză specială, toate mingile fiind respinse de apărătorii gazdelor.

Abia în minutul 12 românii au intrat mai hotărât în suprafaţa de pedeapsă a celor din Andorra, dar singurul caer a ţinut minte această incursiune a fost portarul gazdelor, care s-a ciocnit cu Bourceanu. Până în minutul 31, meciul a fost unul liniştit, mult mai liniştit decât ne-am fi dorit.

Dar nu pentru că Andorra era prea puternică, ci pentru că jucătorii noşti păreau să fi uitat care e scopul vizitei: acela de a marca goluri pe bandă rulantă. Abia în minutul 31, când Olanda conducea Ungaria cu 2-0 şi Turcia avea 1-0 în Estonia, „tricolorii" au deschis pentru prima dată apărarea adversă. Numai că centrarea „pusă cu mâna" de Torje pe capul lui Stancu a fost trimisă de acesta peste poarta goală, din 5 metri! Ofensiv românilor a continuat şi, după ratările lui Stancu şi Goian, vine şi golul mult aşteptat: Keşeru a trimis în poartă, cu capul, după o centrare a lui Stancu. Un gol venit târziu, dar căzut bine, înaintea pauzei (minutul 42).

Ieşiţi de la cabine mult mai motivaţi, românii au luat în stăpânire terenul advers încă de la începutul reprizei secunde şi în minutul 53 Stancu îşi răscumpără greşelile marcând după centrarea lui Maxim.

România conducea cu 2-0, dar, în acelaşi timp, şi Turcia conducea cu acelaşi scor în Estonia, astfel că, după aproape o oră de joc, elevii lui Piţurcă nu recuperaseră nimic din handicapul de şase goluri pe care-l aveau faţă de otomani la începutul serii.

7 minute mai târziu, Chiricheş a fost faultat în careu, iar Torje a transformat cu siguranţă, în minutul 63, penalty-ul. România conducea cu 3-0 şi diferenţa faţă de turci era de cinci goluri. Minutul 84 avea să readucă speranţa în sufletele noastre, căci Lazăr a reuşit să majoreze scorul, trimiţând cu capul în plasă o centrare ideală a lui Torje. Diferenţa faţă de otomani a scăzut la patru goluri. Finalul a fost incendiar. Grozav, abia intrat pe teren, a avut în vârful bocancului golul de 5-0, însă a nimerit exact în portar după o fază spectaculoasă pe care tot el şi-a creat-o.

România se întoarce din Andorra cu cele trei puncte, dar cu tolba aproape goală. „Tricolorii" nu au recuperat decât două goluri din diferenţa de 6 care îi separa de Turcia şi, astfel, pentru a putea spera la calificarea în baraj fără a sta la mâna Olandei, trebuie să învingem Estonia, marţi, cu o diferenţă de cel puţin cinci goluri. Altfel, totul depinde de Olanda, care trebuie să nu piardă pentru a ne califica la baraj.

Gol la debut. Claudiu Keşeru a fost titular în chiar meciul de debut la naţionala României. El a fost introdus titular, surprinzător, în locul lui Ciprian Marica, şi nu s-a făcut deloc de râs, marcând la singura ocazie pe care a avut-o.

Fani români. România a avut o galerie mai mare decât gazdele în Andorra. Apoximativ 600 de suporteri - majoritatea veniţi din Spania - au încurajat din primul până în ultimul minut naţionala antrenată de Victor Piţurcă.

Naţionala. Aseară, Victor Piţurcă a început cu veteranul Bogdan Lobonţ între buturi. Iată echipa utilizată de selecţionerul nostru în acest meci: Lobonţ - Măţel, Goian, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Lazăr - Torje, Stancu (82 Grozav), Maxim (68 Tănase) - Keşeru (58 Marica).

Cum putem să ne calificăm la baraj

România are două situaţii în care se poate califica la barajul pentru CM. În ambele, suntem obligaţi să învingem Estonia, marţi, pe Arena Naţională (ora 21.00, în direct pe Antena 1).

1. Olanda nu pierde în Turcia şi România bate Estonia: suntem la baraj.

2. Dacă Turcia învinge Olanda, România e obligată să câştige în faţa Estoniei cu cel puţin 4 goluri mai mult decât ar câştiga otomanii în faţa batavilor. La egalitate de golaveraj, merge mai departe echipa cu mai multe goluri în preliminarii: România.

Au fost 600 de fani

- Gol la debut. Claudiu Keşeru a fost titular în chiar meciul de debut la naţionala României. El a fost introdus titular, surprinzător, în locul lui Ciprian Marica, şi nu s-a făcut deloc de râs, marcând la singura ocazie pe care a avut-o.

- Fani români. România a avut o galerie mai mare decât gazdele în Andorra. Apoximativ 600 de suporteri - majoritatea veniţi din Spania – au încurajat din primul până în ultimul minut naţionala antrenată de Victor Piţurcă.

- Naţionala. Aseară, Victor Piţurcă a început cu veteranul Bogdan Lobonţ între buturi. Iată echipa utilizată de selecţionerul nostru în acest meci: Lobonţ - Măţel, Goian, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Lazăr - Torje, Stancu (82 Grozav), Maxim (68 Tănase) – Keşeru (58 Marica).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net