Suntem de 100 de ori mai scumpi decât andorranii

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Statisticile şi analizele sunt făcute pentru a fi contrazise, dar dau şi ele un punct de vedere obiectiv. Chiar dacă pe teren nu joacă CV-urile şi nici milioanele din conturi, e clar totuşi că şi ele contează la ceva. Asta pentru că nu se poate să n-ai un complex în faţa unui jucător care valorează de peste 100 de ori mai mult decât tine.

În această postură se vor găsi sărmanii andorrani vineri seara. Nu că le-ar fi fost dat de prea multe ori să joace din postura de favoriţi, dar de această dată prăpastia pare chiar uriaşă.

Practic, oamenii care n-au marcat niciun gol în aceste preliminarii, dar au reuşit să primească 24, vor încerca imposibilul. Elocvente sunt duelurile între fundaşul care nici măcar nu e cotat pe transfermarkt.de, Vales, şi Ciprian Marica, atacantul român în valoare de două milioane de euro. La fel se întâmpla şi cu duelul dintre Maxim, cotat la trei milioane de euro, şi Lorenzo, mai ieftin de 150 de ori decât el.

simeon stalpnicul png

Cea mai mare discrepanţă e însă între Chiricheş, cel mai scump român, 9,5 milioane de euro, şi un atacant în valoare de 25.000 de euro, Pujol, adică de 400 de ori mai ieftin. De altfel, doar doi dintre andorrani valorează peste media lotului lor estimată la 20.000 - 25.000 de euro fiecare.

Căpitanul Ildefonso Lima, legitimat la FC Andora, este cotat la 75.000 de euro, la fel ca şi coechipierul său, Josep Ayala.

Lima este, cu doar şapte goluri marcate, golgheterul din toate timpurile al Andorrei, deşi joacă pe postul de fundaş. Oricum, exceptându-l pe el, un singur alt jucător a mai marcat peste trei goluri pentru naţionala sa, Oscar Sonejee, culmea, şi el tot apărător central.

Diferenţa certă dintre cele două echipe este dată şi de campionatele în care evoluează andorezii, aceştia fiind împărţiţi între liga lor naţională şi ligile de amatori din Spania.

În aceste condiţii, tot ce pot spera tricolorii este ca buturuga mică să nu răstoarne carul mare şi toate aceste calcule ale hârtiei să se confirme vineri, la La Vella.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net