Olanda face jocurile

Ultima actualizare:
Meci Andorra- România
Meci Andorra- România

Trupa lui Louis Van Gaal defilează în grupa D a preliminariilor pentru Campionatul Mondial 2014 şi ea e "crupierul". În funcţie de cum va arunca "bila", elevii lui Piţurcă pot avea un viitor roşu sau negru.

Aseară, după închiderea ediţiei, a fost o primă luptă de care pe care în privinţa barajului. Urmează acum ultimele partide de marţi şi atunci vom ştii exact dacă urmărim un nou turneu final la televizor sau "tricolorii" ne vor reprezenta la competiţia din Brazilia. Şansele sunt ca la ruletă şi rămâne de văzut dacă Olanda va fi de partea noastră sau va merge pe mâna altora.

Înaintea disputei cu Ungaria, de aseară, Van Gaal ne-a arătat că poate fi român, discursul său fiind încurajator pentru noi, în condiţiile în care doar o victorie a "Portocalei Mecanice" ne ţinea speranţele vii. "Olanda mea nu pierde şi cu mine selecţioner jucătorii sunt mereu motivaţi. În primul rând le datorăm fanilor să învingem. De aceea apelez la orgoliul băieţilor mei, mai ales că nu le place deloc să fie învinşi", a spus marele tehnician.

Cu atâtea argumente nu ar trebui să ne facem griji, iar Piţurcă a încercat să ia presiunea de pe jucătorii săi şi să-i facă să nu se gândească decât la partida cu Andorra fără să stea cu gândul la ce se întâmplă la Amsterdam.

"Nu ne ajută pe noi naţionala Olandei cu nimic. Au jocurile lor, au nevoie de victorii tot timpul, indiferent că e meci oficial sau amical. Cu siguranţă vor dori să câştige, e foarte important pentru ei", a spus Piţurcă. "Nu facem calcule, ştim ce avem de făcut, ştim că trebuie să facem un joc cât mai bun şi să înscriem goluri cât mai multe. Olanda e o echipă foarte puternică şi nu cred că pot să lase ei pe cineva să câştige împotriva lor", a asigurat şi căpitanul naţionalei, Vlad Chiricheş.

În ecuaţie intră şi Turcia, dar "ienicerii" sunt ultimii pe lista preferinţelor olandezilor pentru că sunt mai puternici decât noi sau ungurii. Însă, cei din "Ţara Semilunei" nu se lasă şi ca dovadă pentru jocul de aseară cu Estonia fiecare jucător a avut din partea federaţie câte o primă de 80.000 de euro.


    Meci Andorra- România
Meci Andorra- România

În vârstă de 62 de ani, Louis Van Gaal este unul dintre cei mai valoroşi antrenori din istoria Olandei. Ca antrenor, a câştigat Liga Campionilor şi Cupa UEFA cu Ajax, titlul în Olanda cu Ajax şi AZ Alkmaar, în Spania cu FC Barcelona şi în Germania cu Bayern München. A fost numit la cârma naţionalei Olandei în 2012, după Campionatul European. El a mai fost selecţioner în perioada 2000-2002.

Victor Piţurcă ar putea părăsi echipa naţională pentru a da curs ofertei din Qatar, acolo unde ar putea câştiga 800.000 de euro pe an, dublu faţă de cât ia acum. Mai mult, Bölöni a anunţat că ar fi tentat să preia în viitor postul de selecţioner. "Nu e corect să vorbesc acum de o întoarcere la echipa naţională, dar dacă va fi vreo propunere aş cere timp pentru a analiza bine. Acum, cred că persoana mea nu e prea bine văzută pentru a sta pe banca tehnică a naţionalei", a explicat acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Orasul Vilnius FOTO getyourguide.com
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net