Niculae, ghinionistul de peste graniţă

Ultima actualizare:

Pe cât de bine i-a mers atacantului în ţară, la Dinamo şi Vaslui, pe atât de rău au funcţionat lucrurile în străinătate. Episodul chinezesc, „Shandong Luneng", unde a făcut faţă doar cinci luni, nu este decât bomboana de pe colivă. Niculae a evoluat pentru asiatici în doar opt jocuri, marcând două goluri. O accidentare l-a scos din circuit, iar chinezi i-au cerut rezilierea contractului imediat ce obiectivele au fost ratate şi n-a mai fost nevoie de el.

Acest lucru l-a costat 700.000 de euro. Cariera lui „Săgeată" este însă plină de evenimente de acest gen. În timpul primei sale aventuri în străinătate, la Sporting Lisabona, unde a făcut treabă bună, Niculae a fost la un pas să ajungă la AC Milan. O accidentare gravă la genunchi, care l-a ţinut pe bară aproape un an, i-a năruit însă visul celui care în 2002 ieşise campion în Portugalia.

Al doilea contract în străinătate a fost la Standard Liege, dar nici în Belgia n-a stat decât un an, după ce a înscris doar patru goluri în 26 de partide. A urmat la rând Mainz, în Germania, unde a dezamăgit: şase meciuri, niciun gol. Aici, din nou a avut parte de o accidentare serioasă.

Din Bundesliga, Niculae a ajuns la Iverness, de unde a plecat cu scandal, fiind neplătit multe luni şi ajungând să se judece cu scoţienii la FIFA. Nu în ultimul rând, Kavala, unde Dinamo l-a împrumutat o jumătate de an, a fost şi ea o pată neagră. Deşi „Săgeată" a jucat bine la greci, aceştia au avut mari probleme financiare şi au ajuns în pragul desfiinţării.

Dinamo trage de el

După atâtea dezamăgiri peste hotare, Marius Niculae a anunţat că ia în calcul orice ofertă, deşi i-ar plăcea totuşi să rămână în afara graniţei. În mod logic, prima echipă care l-a sunat pentru a-l repatria a fost Dinamo, echipa unde s-a format ca jucător de la juniori. „Săgeată" ezită să dea un răspuns, mai ales că din poziţia de jucător liber nu-l presează nimic, dar nu e exclus ca în curând să ajungă sub comanda lui Gigi Mulţescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net