Lăcătuş: «Am fost prea obraznic să ajung la Dinamo!»

Ultima actualizare:

    Lăcătuş a fost în  mai multe rânduri  antrenor la Steaua
Lăcătuş a fost în mai multe rânduri antrenor la Steaua

Marius Lăcătuş a povestit cum a fost la un pas de a scrie istorie în tricoul rivalilor, a explicat de ce trupa lui Reghe e favorită în faţa elevilor lui Stoican şi se poate lăuda că e tehnicianul care a adus ultima victorie a “militarilor” într-un derby disputat în Ghencea. Se întâmpla acum mai bine de şase ani, iar Neaga a fost marcatorul unicului gol.

"Click!": Domnule Lăcătuş, aţi condus echipa Stelei core a obţinut ultima victorie în Ghencea contra lui Dinamo, în 2007...

Marius Lăcătuş: Între timp s-au schimbat multe. Acum, ultimele dispute au avut loc pe Arena Naţională, unde Dinamo nu a câştigat. Deci, lucrurile se mai schimbă.

Acum echipa lui Reghe e clar favorită?

Ne uităm pe clasament şi este o diferenţă foarte mare. Apoi, Steaua are ca obiectiv principal câştigarea campionatului, în timp ce Dinamo vrea o clasare în primele patru echipe, e în reconstrucţie, se caută soluţii, jucători tineri... În Ghencea sunt deja fotbalişti care au acumulat experienţă, activează şi-n Europa. Steaua are prima şansă.

Pe Sânmărtean l-aţi avut elev la Vaslui. Poate fi decisiv?

Lucian nu e tipul căruia să-i placă să fie considerat vedetă. El prin ceea ce face în teren, prin talentul nativ, aşa iese în evidenţă. E foarte bun, e ceea ce-i mai lipsea Stelei în faza ofensivă. E sclipitor, dar nu-i putem uita pe ceilalţi. Sunt şi alţii care pot face diferenţa.

E Chipciu unul dintre ei? Poartă şi numărul 7.

Nu cred că e atât de important cu ce număr joci sau cine l-a purtat. Nu numai Marius Lăcătuş a fost numărul 7 la Steaua. Dar, mă bucur pentru Chipciu că a trecut peste accidentare, e în formă şi a început să marcheze.

E adevărat că înainte de a ajunge în Ghencea aţi fost aproape de a semna cu Dinamo?

Jucam la Braşov şi domnul Dumitru Dragomir, conducătorul de atunci, a purtat discuţii pentru un transfer şi cu Dinamo şi cu Steaua. De fapt primele contacte au fost cu cei din Ştefan cel Mare, dar la un meci cu ei m-am certat cu generalul Diaconescu, a aruncat nişte vorbe grele şi mi-a spus că nu am valoare să ajung la ei. Eram prea obraznic pentru Dinamo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net