Ciprian Marica de pe plajă ne-a dus în barajul pentru Mondiale

Ultima actualizare:

Selecţionerul Victor Piţurcă a riscat şi a câştigat. A fost criticat că mizează pe un fotbalist liber de contract şi-n urmă cu pregătirea fizică şi nu-l alege pe Mutu, dar n-a dat greş. Prestaţia lui Marica - actualul „vârf" al lui Getafe (contract semnat în septembrie) - a demonstrat că antrenorul primei reprezentative a avut dreptate. Iar, completarea cu Torje, mijlocaş ce activează tot în Spania, la Espanyol, a venit perfect.

Doi oameni, unul fără echipă mult timp şi altul doar rezervă, au fost providenţiali pentru echipa naţională. În preliminarii ei au împreună opt goluri marcate şi cinci pase decisive. Marica a înscris de trei ori în poarta Estoniei şi a punctat câte o dată în disputele cu Olanda şi Ungaria, în timp ce Torje a marcat în faţa Estoniei şi de două ori împotriva Andorrei. Mijlocaşul stă mai bine ca atacantul la capitolul assisturi, el reuşind pasa de gol de trei ori (cu Estonia şi Andorra), în timp ce noul „vârf" al lui Getafe are doar două (contra Estoniei şi Ungariei).

Cert e că fără aportul lor, România nu era azi la barajul ce ne poate califica la turneul final din Brazilia. Am fi fost pe locul cinci în grupă pentru că ei au adus şase puncte vitale, victima preferată fiind Estonia, atât în tur cât şi-n retur, iar clasamentul ne-ar fi plasat doar înaintea codaşei Andorra.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net