Piţi are naţională de şomeri

Ultima actualizare:

    Ciprian Marica  îşi doreşte să rămână  în campionatul Spaniei (Foto: Mediafax)
Ciprian Marica îşi doreşte să rămână în campionatul Spaniei (Foto: Mediafax)

Selecţionerul Victor Piţurcă pregăteşte campania pentru Euro 2016 cu o problemă majoră, fotbalişti de bază precum Tătăruşanu, Pantilimon, Raţ, Nicoliţă, Marica şi Rusescu fiind în momentul de faţă fără angajament.

Pauza competiţională de vară i-a prins descoperiţi pe o mare parte dintre internaţionalii noştri. E vorba de contingentul de jucători rămaşi în aceste zile fără echipă de club, din diverse motive.

Grupul e condus de cei doi portari pe care România se va baza în următorii ani. Deşi au fost ofertaţi să-şi prelungească angajamentele cu Steaua, respectiv Manchester City, Tătăruşanu şi Pantilimon au refuzat în căutarea unor noi provocări. Primul vrea bani mai mulţi decât în Ghencea, iar al doilea vrea să joace mai des decât a făcut-o în Anglia.

Tătăruşanu se pare că a bătut palma cu Fiorentina, unde va avea însă mult de muncă, aceasta pentru că portarul titular al toscanilor, brazilianul Neto, a ales să rămână la Florenţa. Mergând mai departe, Ciprian Marica şi Răzvan Raţ au şi ei situaţii asemănătoare. Ambii au semnat contracte de scurtă durată cu Getafe şi Rayo Vallecano, care au expirat la finalul acestei stagiuni. Oficialii iberici vor să continue colaborarea cu internaţionalii români, dar negocierile sunt dure.

Pe de-o parte, Marica are pretenţii financiare destul de ridicate pentru posibilităţile lui Getafe, în timp ce Raţ ezită să semneze o prelungire în condiţiile în care Rayo se va bate şi în sezonul viitor pentru evitarea retrogradării.

Foştii stelişti Bănel Nicoliţă şi Raul Rusescu se află şi ei la răscruce de drumuri. Cei doi şi-au încheiat perioadele de împrumut la FC Nantes şi Sporting Braga şi au revenit în proprietatea francezilor de la Saint-Etienne, respectiv a celor de la FC Sevilla, proaspăta câştigătoare a Ligii Europa. Numai că, din păcate, românii nu intră în planurile de viitor ale antrenorilor de la Saint-Etienne şi Sevilla, astfel că Nicoliţă şi Rusescu vor fi, mai mult ca sigur, reîmprumutaţi către destinaţii deocamdată necunoscute.

Ciprian Marica  îşi doreşte să rămână  în campionatul Spaniei (Foto: Mediafax)
Ciprian Marica îşi doreşte să rămână în campionatul Spaniei (Foto: Mediafax)

Gabi Torje a fost exclus de Victor Piţurcă din lista iniţială de stranieri anunţată pentru amicalele cu Albania şi Algeria. Torje se află în situaţia de a nu şti unde va evolua sezonul viitor. Cum împrumutul la Espanyol a expirat, fostul dinamovist revine în proprietatea lui Udinese, dar italienii n-au de gând să-l păstreze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net