«Jean Pădureanu este grav bolnav»

Ultima actualizare:

    Jean Pădureanu nu mai rezistă mult timp închis după gratii
Jean Pădureanu nu mai rezistă mult timp închis după gratii

Jean Pădureanu (78 de ani) e cel mai longeviv conducător din fotbalul românesc. S-a ocupat de destinele Gloriei Bistriţa ca vice-preşedinte 31 de ani şi apoi încă 18 ca şef absolut. Acum e măcinat de boli, iar pensia de 1.800 de lei o dă pe medicamente şi întreţinere. Horoba, omul care i-a fost alături peste două decenii la Bistriţa, a explicat situaţia dramatică a „Lordului".

„Suntem prieteni vechi, foarte apropiaţi. Suntem şi vecini, iar casele noastre sunt perete în perete. Aşa e... Pădureanu e grav bolnav. În urmă cu vreo 20 de ani a suferit un atac cerebral, tot cam atunci a avut o problemă cardiacă şi are montat un stimulator, plus diabetul, o boală greu de gestionat. Trebuie să facă insulină de două ori pe zi! Mai mult, are şi unele probleme la coloana cervicală, dar poate merge singur. E conştient, însă au fost momente în care nu i-a recunoscut pe cei din familie", ne-a explicat preşedintele celor de la Gaz Metan.

Apoi, a dezvăluit că Pădureanu are nevoie de ajutor pentru a se putea descurca în viaţa de zi cu zi: „Grec, un fost angajat al clubului, are grijă de dânsul. El îi este alături zi şi noapte, îi administrează insulina, orice are nevoie. Împreună fac şi cumpărăturile sau ies la plimbare. Oricum, e înconjurat de prieteni, care pot să-l ajute, mai e şi sora sa". Deşi a fost printre cei mai puternici oameni din fotbalul autohton e foarte sărac şi chiar a fost nevoit să-şi vândă locuinţa.

„Ca să facă rost de bani şi-a vândut apartamentul, dar nu cel din Bistriţa, ci mai avea unul, în Bucureşti. Îl luase de mult de la un fost revoluţionar cu vreo 7.000 - 8.000 de dolari şi acum l-a dat. A avut şi acolo o problemă, atunci când a fost bătut în scara blocului şi i s-a furat borseta. A suferit o contuzie puternică la cap şi acum are de tras şi din cauza acelui incident. Din câte am înţeles, acum, când vine în Capitală stă la hotel Irisa, la nişte prieteni de-ai lui Mircea Sandu", ne-a mai spus cel care 20 de ani a fost vice-preşedintele Glorie Bistriţa.

Dar, ajutorul şefului FRF pentru Jean Pădureanu nu se rezumă doar la asigurarea unei locuinţe în Bucureşti, ci şi pe plan financiar. „Mircea Sandu a propus ca unui număr de 20 de persoane, membrii de onoare ai Federaţiei, să li se dea o rentă viageră de 500 de euro pe lună şi cred că e şi Jean Pădureanu pe listă. E singurul conducător din fotbal care e chiar sărac şi nu a făcut nimic pentru el, ci doar pentru fotbal", a încheiat Horoba.

simeon stalpnicul png

«Lordul»: «Prodanca îi dicta schimbările lui Reghe»

„Tata Jean" a desfiinţat cuplul Anamaria Prodan - Reghe, tehnicianul fiind în trecut şi pe banca Gloriei Bistriţa. „El nu era băiat rău. Dar nu-mi pare rău după el. Din cauza ei! Stătea pe bancă cu cracii goi şi dicta. Laur scoate-l pe ăla, bagă-l pe ăla şi Laur era Grivei. La Steaua, Gigi Becali face performanţă. Stoica se duce la el, ia notiţe şi le arată lui Reghe şi soţiei sale. Ei nu sunt de acord, mai mult încurcă, dar n-au ce face că Gigi conduce acolo", a spus acesta pentru Sportul Bistriţean.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Politie Thailanda FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Csíkszereda Dinamo (Sportpictures) jpg
Dinamo Csikszereda (Sportpictures) jpg
Universitatea Craiova Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Miodrag Belodedici (Sportpictures) jpg
gina gogean jpg
Cupa Greciei (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net