Hagi, proiect pe zece ani pentru a salva România

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Gică Hagi i-a comunicat strategia sa lui Gică Popescu, Anghel Iordănescu şi Mircea Sandu, iar acţiunea va demara dacă şefia Federaţiei va fi preluată de cumnatul său.

„Avem nevoie de un proiect de zece ani şi nu doar la echipa nationala. Ne trebuie o asemenea strategie pentru a ajunge să evoluăm pe scenele pe care o făceam înainte", a anunţat Hagi la Dolce Sport.

Apoi, a detaliat: „Am spus imediat după barajul cu Grecia că e nevoie de o muncă infernală unde trebuie angrenaţi foarte mulţi oameni. În această perioadă de zece ani trebuie să descoperim jucători, să formăm antrenori, să alcătuim echipe competitive, să facem o selecţie foarte bună. Totul pentru a putea face performanţă. În plus, avem nevoie de organizare şi disciplină pentru că acum nu mai sunt nici reguli, nici principii, e haos, fiecare face ce vrea".

Chiar dacă nu a dezvăluit exact, „Regele" le-a transmis deja factorilor importanţi planul său. „Ideile mele i le-am spus lui Gică Popescu, nea Puiu Iordănescu şi Mircea Sandu. Îl susţin pe Gică, lui îi place lucrul administrativ, mie partea tehnică, cred că suntem competitivi şi dacă el câştigă alegerile FRF şi apelează la mine, o să pun la dispoziţie totul", a mai spus fostul mare fotbalist.

Hagi a comentat şi revenirea lui Anghel Iordănescu în fotbal, al cărui rol la FRF e şi de-al supraveghea pe actualul selecţioner Victor Piţurcă. „Prin numirea lui, practic, s-a revenit la normal. E omul care a făcut cele mai mari performanţe în fotbalul românesc la nivelul echipei naţionale. Am fost la Europene şi Mondiale. Noi nu avem prezent, dar istorie avem. Toţi ne întreabă acum unde am dispărut. Eu asta vreau: să formăm o echipa care să se bată cu oricine, să se gândească că într-o zi poate să ajungă cea mai bună!", a încheiat „Regele".

Vrea să desfiinţeze cantonamentele

Gică Hagi conduce o academie de fotbal şi echipa din prima ligă, Viitorul. Însă, doar la nivelul juniorilor situaţia îl mulţumeşte

 „În patru ani am devenit cei mai buni la toate categoriile de vârstă, e o performanţă unică. Avem deja 39 de jucători în circuitul loturilor naţionale şi-n doi ani vreau ca peste 90 la sută dintre jucătorii de la Viitorul să provină de la Academie. Şi vreau să elimin cantonamentele sau măcar să le scurtez. Se poate ca jucătorul să vină direct la meci dacă ne bazăm pe încredere şi comunicare", a dezvăluit Hagi.

Romario Benzar

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net