Calificarea se poate juca la Bucureşti

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pentru că tricolorii sunt plasaţi în urna a doua valorică la tragerea la sorţi de luni (ora 15.00, Eurosport), iniţial se credea că vom fi nevoiţi să jucăm primul meci acasă. Până la urmă, ordinea întâlnirilor nu va ţine cont de urnele valorice, astfel că partida decisivă ar putea avea loc pe „Arena Naţională", la 19 noiembrie.

Portugalia, Croaţia, Grecia şi Ucraina sunt echipele dintre care se va alege adversara României în play-off-ul de luna viitoare care va trimite ultimele patru reprezentante ale Europei la Cupa Mondială de anul viitor.

Dincolo de norocul sau ghinionul de la tragerea propriu-zisă, un rol extrem de important în astfel de meciuri de baraj îl are ordinea de disputare a meciurilor. Imediat după victoria cu Estonia (2-0) care ne-a securizat locul doi în grupă, toată lumea şi-a făcut calculele pentru baraj pornind de la faptul că vom fi dezavantajaţi de disputarea returului în deplasare, într-o atmosferă ostilă. Din fericire pentru Piţurcă şi ai săi, lucrurile nu stau deloc aşa, iar România va putea beneficia de avantajul terenului propriu în meciul decisiv pentru calificare.

"Tragerea la sorţi va însemna împerecherea a câte unei naţionale din fiecare urnă, cele două bile urmând a fi plasate într-o a treia urnă, centrală. Prima echipă extrasă din această din urmă urnă va fi gazda jocului din cadrul primei manşe, programată în ziua de 15 noiembrie. Desigur, cea de-a doua reprezentativă extrasă va găzdui manşa secundă, ce va avea loc pe 19 noiembrie", a fost clarificarea adusă de cei de la FRF, pe site-ul oficial al federaţiei.

De altfel, procedura explicată mai sus a fost utilizată şi la precedentele trageri la sorţi ale meciurilor de baraj, atât pentru Campionatele Mondiale cât şi pentru Europene. În aceste condiţii, se poate spune că România nu e deloc defavorizată de prezenţa în urna a doua la tragerea la sorţi de luni. Din contră, se poate spune că suntem norocoşi, de vreme ce nu vom putea întâlni puternica naţională a Franţei sau Suedia lui Ibrahimovic, naţionale aflate în aceeaşi urnă cu noi.

Olandezii ne-au ajutat degeaba

Naţionala Olandei a tras tare să bată Ungaria şi Turcia, ajutând indirect România, cu scopul de a prinde urna capilor de serie la stabilirea grupelor Campionatului Mondial. Batavii îşi vor îndeplini însă obiectivul doar dacă Uruguay se împiedică de Iordania în barajul intercontinental. Brazilia, Spania, Germania, Argentina, Columbia, Belgia şi Elveţia sunt echipele care au asigurat un loc în urna "favoritelor".

Arjen Robben

simeon stalpnicul png

Mutu mai are o şansă

Adi Mutu a jucat ultima dată pentru România la egalul (2-2) din martie cu Ungaria de la Budapesta, când a şi înscris un gol, egalându-l astfel pe Gică Hagi în clasamentul all-time al golgheterilor echipei naţionale, ambii cu 35 de reuşite. De-atunci, Mutu şi Piţurcă au intrat în fel de fel de contre, inclusiv în ceea ce priveşte viaţa privată (fotbalistul e în relaţii bune cu fosta amantă a antrenorului, Vica Blochina). Ca urmare, Piţi s-a folosit de forma slabă arătată de Mutu în acest sezon şi nu i-a mai trimis telegrame de convocare, pedepsindu-l în acest mod şi pentru aroganţele sale.

Selecţionerul nu exclude posibilitatea ca „Briliantul” să revină în lotul naţionalei

simeon stalpnicul png

„Vreau să joc la baraj. Vin cu primul avion", a declarat vârful lui Ajaccio după ce România a ajuns la un singur pas de Mondiale. Piţurcă a reacţionat oarecum neaşteptat, susţinând că „Briliantul" are încă uşile deschise la naţională. „Cu siguranţă va veni la lot dacă va fi mai bun decât ceilalţi jucători pe care îi avem în atac. E foarte simplu, eu contez pe el. Acum depinde de el, trebuie să se impună la echipa de club, să joace şi să înscrie", a declarat Piţurcă.

Pentru a convinge că merită un loc în lotul cu care România va aborda dubla de baraj de la mijlocul lunii noiembrie, Mutu nu mai are însă decât 2-3 meciuri cu Ajaccio în care trebuie să arate că nu e terminat ca fotbalist.

Piţi ne-a readus în Top 30 mondial

După trei ani şi jumătate, mai exact din mai 2010, România e clasată de FIFA între primele 30 de naţionale ale lumii. Astfel, în clasamentul federaţiei internaţionale pe luna octombrie 2013, publicat ieri, tricolorii ocupă locul 29, cu 767 de puncte, în urcare cu două poziţii faţă de luna trecută.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net