Piţi, marţi îţi joci ultima carte!

Ultima actualizare:

Oricât ar fi de dureros, rezultatul de la Atena a fost mai blând decât realitatea din teren. Eroul meciului a fost Mitroglou. Atacantul grecilor a deschis scorul în minutul 14, apoi a stabilit scorul final, în minutul 66, atunci când a deviat, după o lovitură liberă, mingea în colţul porţii apărate de Lobonţ. Între aceste două momente ale jocului am avut 100 de secunde de bucurie şi speranţă, după golul marcat de Bogdan Stancu. Acesta s-a înâlţat peste apărarea grecilor şi, din unghi, de lângă bară, a egalat în minutul 19, după o lovitură liberă excelent bătută de Torje. Din păcate, a fost singura fază mai acătării pentru echipa noastră. Gazdele au revenit în avantaj în minutul 21, când Salpingidis a trimis balonul în plasă din 3 metri după o fază în care apărarea noastră parcă făcea galerie mingei.Repriza a doua a fost, probabil, cea mai slabă repriză făcută de naţionala noastră în ultimii ani. Grecii ne-au atacat aproape 45 de minute şi ne putem declara fericiţi că am încasat un singur gol. Noi nu am fost în stare să ne apropiem prea mult de poartă, iar când am făcut-o, încercările noastre aveau tot atâtea şanse de reuşită cum ai atunci când vrei să stingi un incendiu cu evantaiul.Per total, ne putem declara mulţumiţi cu această înfrângere la doar două goluri diferenţă. Golul marcat de Stancu ne mai permite să sperăm, dar nu prea mult, dacă Piţurcă nu găseşte cărţile câştigătoare.

ABSENŢĂ. La meciul de marţi, selecţionerul Victor Piţurcă nu va putea conta pe închizătorul Alex Bourceanu, care a primit cartonaş galben în minutul 27, după un fault asupra lui Samaras. Cum mai avea unul, el nu va putea evolua în retur, atunci când, pe postul lui, va evolua Hoban. Lazăr, alt jucător care ar fi putut juca pe postul lui Bourceanu, a primit aseară un cartonaş roşu şi va fi automai suspendat! Din fericire, ceilalţi jucători care riscau suspendarea, Gardoş, Grozav sau Marica, au scăpat fără avertismente. Şi grecii vor avea, din acelaşi motiv, un jucător de bază suspendat pentru retur: Katsouranis.

DECIZIE. Victor Piţurcă a început partida cu următorul 11: Lobonţ - Măţel, Gardoş, Goian, Raţ - Bourceanu (74 Lazăr), Cociş - Torje (74 Grozav), Stancu, Tănase (86 Maxim) - Marica. Absenţa din formaţia de start a lui Maxim a surprins pe toată lumea, din ţară venind şi numeroase critici la adresa selecţionerului. „Este inadmisibil să-l ţii pe Maxim pe tuşă. A câta oară? Un fotbalist care joacă într-unul din primele patru campionate din lume. Şi joacă titular şi joacă bine. Asta că nu face faza defensivă e o poveste, e povestea lui Piţurcă. Eu cred că are ceva personal cu el Piţurcă, altfel nu pot să-mi explic. Să ai un asemenea jucător şi să nu-l bagi? E inexplicabil", a spus Sandu Boc la DigiSport. Maxim a fost introdus pe teren abia în minutul 86!

ACCIDENTARE. Tătăruşanu a fost trimis ieri dimineaţă la un antrenament cu unul dintre secunzi pentru a vedea dacă poate sau nu evolua în meciul cu Grecia. Cum rezultatul nu a fost îmbucurător, durerile lombare reapărând, portarul Stelei a fost înlocuit în poartă de veteranul Bogdan Lobonţ.

CHIRICHEŞ. Accidentat la piramida nazală în meciul de campionat de duminică, fundaşul lui Tottenham, Vlad Chiricheş, a ajuns ieri la Atena. El a dat şi o veste bună, ceea că va putea evolua marţi, în retur! „Nu am emoţii, a venit masca şi sunt apt pentru retur", a declarat Chiricheş.

FANI. Naţionala României a fost încurajată de aproximativ 4.000 de suporteri. Aceştia au cântat aproape tot meciul. Din păcate, în a doua repriză cei aproape 25.000 de fani greci de pe stadionul „Georgios Karaiskakis" au dominat fundalul sonor, aşa cum era normal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net