Îşi rup gâtul ca la box!

Ultima actualizare:
Fotbalul a devenit un sport de contact
Fotbalul a devenit un sport de contact

În sport e la fel ca în restul societăţii. Toată lumea dă maximum şi îşi riscă sănătatea pentru a nu-şi pierde locul de muncă. În fotbal, demenţa a ajuns până la punctul unde nimeni nu se mai protejează nici pe sine, nici adversarul. Iar asta nu poate duce decât la accidente grave sau chiar tragedii.

Ultima victimă este Andrei Poverlovici, fundaşul lui FC Botoşani. Acesta a căzut inconştient la pământ după un duel cu atacantul Oţelului, Henrique, în meciul pierdut luni la Galaţi cu scorul de 2-1 şi puţin a lipsit ca lovitura să nu-i fie fatală.

Şi aşa, Poverlovici a fost aproape un minut pe lumea cealaltă, dar intervenţia medicilor l-a salvat şi jucătorul a putut chiar continua partida. Comoţiile cerebrale ale fotbaliştilor au fost însă ştiri frecvente în ultimele zile.

Duminică, în meciul de la Everton, portarul francez al lui Tottenham, Lloris, a fost lovit cu genunchiul în cap de Lukaku. Consecinţa: 9 minute de tratament pe gazon, sub ochii lui Chiricheş, şi recomandarea de a fi schimbat imediat.

Poverlovici a stat un minut pe gazon


    Fotbalul a devenit un sport de contact
Fotbalul a devenit un sport de contact

Lloris a insitat însă să rămână pe teren, fapt aprobat de antrenorul Vilas Boas. Portughezul a fost criticat dur de către presa şi opinia publică din Anglia, iar un fost medic sportiv a declarat chiar că Lloris putea să moară pe teren şi nu trebuia lăsat să continue jocul. Alt caz, săptămâna trecută, în Olanda.

Tyton, portarul polonez al lui PSV, s-a lovit violent cu capul de bară la un meci cu Roda şi fanii au înlemnit. „30 de secunde era mort. Credeam că l-am pierdut", au mărturisit doctorii batavi.

Claudiu Keşeru, atacantul lui Bastia şi al echipei naţionale a României, a fost şi el la un pas de tragedie în urmă cu câteva zile. La meciul din Cupa Ligii Franţei, în faţa lui Ajaccio, internaţionalul nostru a suferit o comoţie cerebrală după ce s-a lovit cu un adversar şi a fost transportat de urgenţă la spital. Keşeru şi-a pierdut temporar memoria, dar analizele au arătat apoi că n-a suferit nicio traumă gravă. Acum, el joacă purtând o cască pe cap.

Partida dintre Manchester United şi Norwich, din Cupa Ligii Angliei, se putea încheia de asemenea cu o tragedie. În urma unei banale sărituri la cap, atacantul oaspeţilor, Robert Snodgrass, a căzut secerat la pământ. Timp de aproape 10 minute, echipa medicală a lui Norwich s-a chinuit să-l resusciteze pe scoţian. „O vreme a fost pe altă lume", a recunoscut la final antrenorul echipei engleze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net