Aşa «arată» antrenorul ideal al naţionalei

Ultima actualizare:
Trăsăturile a 7 tehnicieni  într-unul singur (Fotomontaj: Radu Davidescu)
Trăsăturile a 7 tehnicieni într-unul singur (Fotomontaj: Radu Davidescu)

Ratarea calificării la Mondialul din Brazilia i-a adus selecţionerului Victor Piţurcă un val uriaş de contestatari. I s-a cerut să plece de la prima reprezentativă, fanii - atât oameni din lumea fotbalului, cât şi microbişti de rând - fiind nemulţumiţi de rezultate, dar şi de modul în care se exprimă echipa naţională.

Fără „tricolori" şi la Mondialul din Brazilia, dar cu scandaluri peste scandaluri! Cu asta am rămas după barajul cu Grecia. Selecţionerul este vehement contestat şi i s-a cerut demisia.

Prin încăperile de la Casa Fotbalului această idee este pe placul multora, dar suma pe care FRF ar trebui să o plătească antrenorului - undeva la un milion de euro- şi lipsa unei variante de înlocuire, sunt principalele argumente pentru care Piţurcă încă este la naţională. Pentru că se plânge de lipsa soluţiilor, Click! vine în ajutorul lui Mircea Sandu cu portretul-robot al tehnicianului care ar putea să-i ducă pe „tricolori" la o competiţie majoră. Şi totul făcut aducând, ca într-un puzzle, trăsăturile celor mai buni antrenori români din această perioadă.

Victor Piţurcă

simeon stalpnicul png

Selecţionerul perfect pentru România ar trebui să fie o combinaţie între Mircea Lucescu, Dan Petrescu, Emeric Ienei, Ladislau Bölöni, Laurenţiu Reghecampf, Cosmin Olăroiu şi Victor Piţurcă.

De la fiecare am ales câte o caracteristică puternică a personalităţii lor. Naţionala are nevoie de o strategie pe termen lung şi de cineva capabil să o facă: cel mai bun exemplu,"Il Luce".

Mergând mai departe, ochii potriviţi ar fi ai lui Dan Petrescu - nu culoarea, ci viziunea lui despre joc! Ladislau Bölöni îi „împrumută" selecţionerului ideal nasul - şi asta pentru că are fler la jucători şi nu se teme să risşte cu tinerii pe care-i descoperă.

De la Emeric Ienei am putea „lua" urechile - capacitatea de a asculta, înţelepciunea. Gura lui Laurenţiu Reghecampf este cea mai potrivită, pentru modul în care reuşeşte să-şi mobilizeze jucătorii, iar personalitatea lui Cosmin Olăroiu ar întregi „tabloul". Pentru ca totul să fie perfect, avem nevoie de norocul proverbial al actualului selecţioner, Victor Piţurcă.

Mircea Sandu despre...

simeon stalpnicul png

- Mircea Lucescu - „Vreau să-i văd că se implică fizic, nu doar prin vorbe. Pe această cale le fac o ofertă: domnilor Lucescu, veniţi să luaţi naţionala, calificaţi-o, şi eu mă retrag din fotbal. Sunt sigur că ei sunt mari români, mari patrioţi".

- Bölöni - „Loţi Bölöni este un om de valoare. Este un antrenor care poate oricând antrena echipa naţională sau orice echipă din România, însă nu ştiu dacă şi doreşte. Bölöni a jucat 106 sau 108 meciuri pentru naţională, i s-a cântat imnul României şi i-a făcut cinste. Că este de etnie maghiară, nu este nicio problemă. Nu avem atâţia rromi care joacă fotbal în echipe de club, în echipa naţională?"

- Dan Petrescu - „Dan Petrescu a vrut un milion de euro. Ce ne ascundem? Eu am purtat discuţii cu Dan Petrescu, i-am spus că pot să-i ofer 400 de mii de euro, iar el mi-a spus «Domnul presedinte, eu am un milion aici, daţi-mi şi mie 800 de mii». Nu pot să-i dau 800 de mii că nu am de unde"

- Cosmin Olăroiu - „Olăroiu a fost prima optiune după demiterea lui Răzvan Lucescu, dar avea ofertă de câteva sute de mii în plus"


    Trăsăturile a 7 tehnicieni  într-unul singur (Fotomontaj: Radu Davidescu)
Trăsăturile a 7 tehnicieni într-unul singur (Fotomontaj: Radu Davidescu)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net