Campion mondial «bătut» de Stoican

Ultima actualizare:

    Dinamoviştii s-au impus în amicalul disputat cu Guangzhou Evergrande (2-0) Foto: fcdinamo.ro/octavian cocoloş
Dinamoviştii s-au impus în amicalul disputat cu Guangzhou Evergrande (2-0) Foto: fcdinamo.ro/octavian cocoloş

Dinamoviştii s-au impus în amicalul disputat cu Guangzhou Evergrande (2-0), echipa pregătită de Marcello Lippi, antrenorul care a câştigat în 2006 cu Italia cel mai important trofeu din lume

Flavius Stoican s-a alăturat tehnicienilor români care au reuşit să învingă un campion mondial. Lippi a fost şi "victima" rapidistului Marian Rada, iar Mircea Lucescu l-a bătut pe Enzo Bearzot, cel care a triumfat cu "Squadra Azzurra" la CM din 1982.

Roş-albii au triumfat în faţa chinezilor de la Guangzhou Evergrande, 2-0, într-o partidă de pregătire desfăşurată în Spania în cadrul Marbella Cup. Ţucudean a reuşit "dubla" contra trupei lui Lippi, deţinătoarea Ligii Campionilor Asiei, iar Stoican a izbutit astfel să se alăture antrenorilor români care au învins un campion mondial.

Primul a fost Mircea Lucescu în 1983, când România s-a impus cu 1-0 (gol Boloni) în faţa Italiei lui Enzo Bearzot, selecţioner ce reuşise cu-n an înainte să cucerească Cupa Mondială.

Totuşi, tehnicianul "câinilor" nu e primul care-l învinge pe Marcello Lippi, italian ce a triumfat la Mondialul din 2006, ci rapidistul Marian Rada. Anul trecut, giuleştenii au câştigat amicalul cu Guangzhou Evergrande, 1-0, prin reuşita lui Ciolacu.

"Numai faptul că am stat lângă Marcelo Lippi mi-a creat o stare de bine. Este unul dintre cei mai mari antrenori din lume şi ai ce învăţa de la el. Este un om de admirat, e un tip deosebit...A  stat de vorbă cu noi, nu numai cu mine, ci şi cu oameni din jurul meu. Întâlnirea cu el mi s-a părut ceva măreţ", a comentat Stoican.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net