Dinamo fuge de Europa

Ultima actualizare:

    Cătălin Munteanu  a fost anihilat perfect  de jucătorii de  la Pandurii (Foto: Mediafax)
Cătălin Munteanu a fost anihilat perfect de jucătorii de la Pandurii (Foto: Mediafax)

Pe locul patru în Liga I şi în semifinalele Cupei, Dinamo e aproape de un loc nesperat în preliminariile Ligii Europa. Totuşi, echipa din Ştefan cel Mare tremură serios pentru realizarea acestui obiectiv, mai ales după pasul greşit de sâmbătă cu Pandurii.

Când Ionuţ Negoiţă a demarat proiectul „Noul Dinamo", puţini fani ai „câinilor" se gândeau la o calificare în cupele europene încă din primul sezon. O serie de rezultate pozitive a urcat-o pe Dinamo până pe locul patru, ultimul care poate duce în acest an în Liga Europa. Dacă ar fi trecut şi de hopul Pandurii, una dintre contracandidate, echipa lui Flavius Stoican îşi deschidea drumul spre a doua competiţie continentală.

Aşa, după 2-3 cu Pandurii, lupta pentru poziţia a patra s-a încins, gorjenii ajungând la un singur punct în spatele dinamoviştilor, cu 10 etape rămase de disputat.

Mai mult, dacă va câştiga astăzi la Timişoara, Vasluiul o egalează la puncte pe Dinamo. Dacă nu vor reuşi să-şi menţină poziţia actuală, alb-roşii au şansa câştigării Cupei României, dar semifinala cu Steaua va fi infernală. Astfel, deşi aleargă pe două fronturi, dinamoviştii au şanse mari să fie scoşi din următorul sezon al cupelor europene.

Flavius Stoican a fost primul care a înţeles cât de greu cântăreşte înfrângerea de sâmbătă. După ce Pandurii a dat lovitura în „Groapă" în al patrulea minut de prelungire, antrenorul lui Dinamo a rămas minute în şir împietrit pe banca de rezerve, privind în gol.

„E o durere apăsătoare. Sperăm că vom putea să terminăm pe locul patru. Am pierdut o luptă şi sper să pot ridica moralul jucătorilor pentru partida din Cupă", a declarat Flavius Stoican, care a intrat deja în febra primului meci cu Steaua din semifinale Cupei României, programat joi pe Arena Naţională (ora 20.30, PRO TV).

Gorjenii au comandat pizza chiar din vestiar, după victorie

Cătălin Munteanu  a fost anihilat perfect  de jucătorii de  la Pandurii (Foto: Mediafax)
Cătălin Munteanu a fost anihilat perfect de jucătorii de la Pandurii (Foto: Mediafax)

Victoria de pe terenul lui Dinamo a fost prima din 2014 a echipei antrenate de Cristi Pustai, după o serie negativă de trei eşecuri şi o remiză. Gorjenii au părăsit Bucureştiul cu autocarul imediat după meci, nu înainte însă ca jucătorii şi staff-ul tehnic să-şi potolească foamea. Astfel, „pandurii" au comandat la stadionul Dinamo nu mai puţin de 30 de cutii de pizza, pe care le-au devorat pe drum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net