Ne-au cucerit turcii!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Turcii au transformat naţionala noastră în paşalâc. Ienicerii lui Terim au demonstrat că sunt mult peste naivii unguri şi ne-au predat o lecţie de atitudine. România a jucat la ciupeală, a sperat într-un egal de compromis, a ars pădurile şi a otrăvit fântânile, dar n-a mai mers ca în Evul Mediu.

• Victor Piţurcă a efectuat două schimbări în primul 11 faţă de jocul cu Ungaria. Petrolistul Hoban a intrat în locul suspendatului Bourceanu, iar Cristi Tănase în cel al lui Maxim. A doua modificare a mirat pe toată lumea, mai ales că Maxim e jucător de viteză, iar România a jucat cu Turcia pe contraatac.

• Partida a început furibund pentru tricolori. Marica putea să marcheze în minutul 1, la fel ca şi cu Ungaria, dar un turc a făcut un fault disperat şi şi-a salvat echipa cu preţul unui cartonaş galben. România a continuat să preseze şi să-şi creeze ocazii pe fondul unor greşeli copilăreşti în apărarea oaspeţilor. Pintilii, singur cu portarul advers a ratat în minutul 6, iar Tănase a lovit bara în minutul 15 după o ieşire hazardată a lui Volkan.

• Băieţii lui Fatih Terim păreau în acele momente sufocaţi, singurele lor ocazii fiind provocate de hazardările lui Vlad Chiricheş. Căpitanul naţionalei noastre a pierdut de ori mingea în jumătatea noastră, iar o dată l-a lăsat din poziţie de singur cu Tătăruşanu pe atacantul Burak Yilmaz, dar acesta a ratat.

• Gafele lui Chiricheş nu s-au oprit însă aici. Fostul stelist n-a conlucrat cu colegul său din apărare, Dorin Goian, şi ambii i-au permis aceluiaşi Yilmaz să înscrie cu capul în minutul 22.

simeon stalpnicul png

• Tricolorii s-au cam speriat de turci după decshiderea scorului şi au terminat prima repriză apărându-se.

• A doua repriză a început cu două schimbări ale lui Piţurcă, menite să scurtcircuiteze jocul nostru. Marica şi Torje, slabi în prima parte, le-au lăsat locul lui Adi Popa şi Alexandru Maxim, iar România a început să caute egalarea.

• Cu o tactică neobişnuită nouă, România a lăsat spaţii în defensivă şi partida a devenit una foarte spectaculoasă, pe contre, cu multe ocazii de gol de ambele părţi.

• În minutul 69, România a lovit din nou bara prin Adi Popa, bifând cea mai mare ocazie a tricolorilor din a doua repriză.

• Goian a mai avut o ocazie cu capul, dintr-o centrare venită din lovitură liberă, dar n-am putut marca, iar turcii ne-au dat lovitura de graţie în prelungiri prin Mevlut. România nu e scoasă din cărţi, dar trebuie să mai transpire pentru a se vedea la baraj.

simeon stalpnicul png

România - Turcia 0-2 / Stăm la mâna Olandei ca să prindem barajul

România - Turcia 0-2 / 45.000 de fani au cerut demisia lui Piţurcă

Şi tineretul a luat bătaie! Muntenegru ne-a învins cu 2-3

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net