Dacă nici acum, atunci când?

Ultima actualizare:

    Cristiano  Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Astăzi, la Zürich, Cristiano Ronaldo, Leo Messi şi Franck Ribery se bat pentru titlul de cel mai bun fotbalist al anului 2013. Gala e în direct la Sport.ro, începând cu ora 18.00.

În urmă cu două luni, Cristiano Ronaldo era creditat cu şanse minime la câştigarea Balonului de Aur, cu atât mai mult cu cât portughezul nici nu voia să se prezinte la ceremonia organizată de FIFA. Finalul lui 2013 a adus însă accidentarea lui Messi şi o perioadă mai puţin inspirată a francezului Ribery.

Dintr-o dată, Ronaldo devenea principalul favorit la cucerirea trofeului de care s-a mai bucurat o dată, în 2008. Simţind gustul victoriei, CR7 s-a răzgândit şi a revenit asupra ideii de a boicota gala de la Zürich. Mai mult, starul lui Real Madrid va fi însoţit astăzi de o armată de apropiaţi, în frunte cu iubita Irina Shayk, semn că zarurile au cam fost aruncate. Orice alt rezultat (a cincea cunună consecutivă a lui Messi sau victoria în premieră a lui Ribery) ar însemna o adevărată dramă pentru Ronaldo.

Despre Balonul de Aur FIFA

Se acordă pe baza voturilor selecţionerilor, căpitanilor echipelor naţionale şi jurnaliştilor din fiecare ţară afiliată la FIFA.E a patra ediţie în această formulă. Până în 2010, Balonul era decernat exclusiv de revista franceză France Football, fără nici un amestec al forului mondial.Cu patru victorii la rând (2009-2012), Messi e lider la acest capitol, urmat de trio-ul Cruyff, Platini, Van Basten, fiecare cu câte trei Baloane la activ.Românul cel mai bine clasat în ierarhia Balonului de Aur a fost Gică Hagi. În 1994, „Regele" a ocupat locul patru, după Stoicikov, Baggio şi Maldini.Din cauza regulamentului de participare (până în 1995, doar jucătorii europeni erau eligibili), Maradona şi Pele n-au avut şansa să câştige Balonul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net