Ioan Sdrobiş: «Chivu a avut noroc cu carul»

Ultima actualizare:

    Cristi Chivu a fost căpitanul naţionalei  României la Euro 2008 (FOTO: Răzvan Păsărică)
Cristi Chivu a fost căpitanul naţionalei României la Euro 2008 (FOTO: Răzvan Păsărică)

Chivu (33 de ani) şi-a reziliat contractul cu Inter şi de acum va continua afacerea fraţilor Becali. Ioan Sdrobiş, primul său antrenor, se aştepta ca ex-fundaşul să fi început o carieră de antrenor şi nu o muncă de birou şi a dezvăluit că în ciuda relaţiilor reci cu acesta, în fiecare duminică aprinde o lumânare pentru tatăl lui Chivu, Mircea.  

„Click!": Cum vi se pare decizia lui Chivu de a se retrage?

Ioan Sdrobiş: A sosit momentul, e decizia lui. A avut şi accidentări grave, la cap, apoi la picior! Oricum, se retrage de la Inter, o echipă celebră, unde a câştigat trofee. Alţi fotbalişti mari se duc să mai joace prin nu ştiu ce divizii, el a preferat să se retragă cu fruntea sus. Ai fost stea rămâi o stea, nu să ajungi flacăra de la lumânare. A avut o carieră extraordinară, ăsta a făcut ceva în scăldătoare că a avut noroc cu carul.

Va deveni impresar şi e dorit şi-n cadrul FRF. Îl vedeaţi să facă o muncă de birou sau să înceapă o carieră de antrenor?

Legat de Federaţie, e un tip corect: a fost în echipa lui Gică Popescu, nu a mai ieşit şi atunci nu s-a dus. Acum că a ales să se facă impresar e problema lui. Ca şi alţii de mare valoare a preferat altă meserie! Ca antrenor, dacă nu ai chemare, e greu, poate să te cheme şi Maradona. Acum face ceva uşor, nu are răspundere, încheie un contract, primeşte bonusul şi gata. Plus că are în spate toţi fotbaliştii de la fraţii Becali. Poate vine şi ia jucători şi de la noi, de la Oneşti, că am mulţi tineri de valoare, de 18-19 ani. Bine, nu ştiu dacă-l interesează acum... poate dacă ajunge vreunul la Ajax să fie apoi în vizorul lui! În rest, cine ştie, poate în viitor se gândeşte totuşi să se facă antrenor. Mi-aş dori să vadă şi el cum este cu unii jucători...

Ioan Sdrobiş

Cristi Chivu a fost căpitanul naţionalei  României la Euro 2008 (FOTO: Răzvan Păsărică)
Cristi Chivu a fost căpitanul naţionalei României la Euro 2008 (FOTO: Răzvan Păsărică)

Vă referiţi la faptul că nu v-a mai căutat?

Nu, ferească Dumnezeu să am ceva cu el. Habar nu are copilul ăsta cât îmi e drag şi cât m-am bucurat pentru reuşitele lui, iar tatăl lui a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai mei şi... nu e făţărnicie, e ceva ce ţine de intimitate... nu pot să vă spun.

Încercaţi totuşi! Eu vă ascult!

...Nu există duminică ca atunci când aprind o lumânare pentru părinţii mei să nu-i aprind şi tatălui lui Cristi... Fac asta din momentul din care a închis ochii Mircea, Dumnezeu să-l odihnească, e unul dintre mulţii prieteni pe care nu-i mai am. El e duminica în preajma mea, eu vorbesc cu ei când mă duc la biserică, mă rog.

Până la urmă în ce relaţii sunteţi cu Cristi Chivu?

Nu am nici o problemă cu el. Eu îmi aduc aminte de Mircea, l-am avut secund la Reşiţa, şi de faptul că iubea acest sport şi de educaţia fotbalistică pe care i-a dat-o lui Cristi. Am spus mereu: maică-sa l-a născut, taică-su l-a învăţat, eu l-am lansat. Dar, nu mi-a plăcut un gest de-al lui făcut mai demult. A spus că a învăţat fotbal la Ajax. Păi, cum te luau ăia dacă în România nu erai fotbalist? Oricum, cariera lui a fost extraordinară, mai puţin la echipa naţională unde ar fi trebuit să contribuie mai mult. Acum s-a retras... aşa e pentru fiecare fotbalist: îţi pui ghetele în picioare şi după aceea le pui în cui. Nimeni nu a jucat de la pitici şi până la 90 de ani.

- s-a născut la 26 octombrie 1980, la Reşiţa- şi-a început cariera la CSM Reşiţa în 1996, unde a rămas până în 1998, când a ajuns la Universitatea Craiova- în 1999 a fost transferat la Ajax, devenind căpitan în 2001 şi câştigând campionatul în 2002- în 2003 a semnat cu AS Roma, după care la Inter în 2007, unde a câştigat campionatul de trei ori, Cupa de două ori, dar şi o Ligă a Campionilor- a participat cu naţionala la EURO 2002 şi 2008, iar în 2011 s-a retras după ce a bifat 75 de meciuri şi trei goluri- a fost desemnat de trei ori fotbalistul român al anului (2000, 2002 şi 2009)- în 2010 a suferit o fractură craniană şi a suportat mai multe operaţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net