EXCLUSIV! Cristescu: «Mititelu m-a învăţat cum să înving Federaţia!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Rapid a fost retrogradată în Liga a II-a, dar giuleştenii nu vor lăsa lucrurile aşa. S-au aliat cu Mititelu.

Nicolae Cristescu a dezvăluit pentru Click! motivul pentru care Rapid nu va accepta decizia TAS de a fi înlocuită de Concordia Chiajna în Liga I, dar şi cum intenţionează să-i vină de hac Federaţiei conduse de Mircea Sandu.

„Am vorbit cu Adrian Mititelu şi mi-a deschis ochii. M-a sunat şi m-a învăţat cum să procedez în procese pentru a merge direct la ţintă. Printre altele, mi-a dezvăluit un lucru senzaţional. Mi-a spus că avocaţii care au susţinut cauza Chiajnei la TAS sunt avocaţii de la FRF. Nu vi se pare asta o coincidenţă prea mare? Eu nu-i cunosc pe aceşti oameni, dar e conflict clar de interese. Chiar dacă ei spun că au cabinete private şi din întâmplare au fost angajaţi de Chiajna. Oricum, nu ne vom lăsa. Avocaţii lucrează de zor şi e posibil ca Rapid să fie picătura care umple paharul incompetenţilor ce conduc fotbalul nostru. Vă spun, cazurile Craiova sau Timişoara sunt jucărie pe lângă cel al Rapidului. Au intrat într-o sarabandă a greşelilor din care nu mai ştiu cum să scape", a afirmat unul dintre cei doi patroni ai Rapidului.

Pe lângă războiul cu FRF, Cristescu se mai teme însă de două lucruri care i-ar putea aduce distrugerea totală e clubului feroviar. Mai exact, acesta spune că salariile mari asumate noilor transferaţi pot face ca Tribunalul Bucureşti să nu aprobe planul de organizare în septembrie, în condiţiile în care au pierdut principala sursă de finanţare: banii din drepturile TV. „În afară de Raul Costin, nici un jucător adus în această vară n-a acceptat rezilierea contractului. Cu toţii îşi văd interesul şi îi cred. Probabil se închină că au ajuns la Rapid. Dacă nu vom găsi înţelegere la ei suntem ca şi falimentaţi. Salariile lor erau susţinute din veniturile pentru Liga I. Ce am încasa la Liga a II-a nu e suficient pentru a fi credibili în faţa Tribunalului", a afirmat Cristescu.

A doua temere se referă la o eventuală contestaţie venită din partea combatantelor din Liga a II-a în momentul când vor juca cu Rapid. „Chiajna a făcut contestaţie pe o procedură şi a câştigat la TAS. FRF poate face un artificiu şi să bage Rapidul în Liga a II-a încălcând acel termen de înscriere de 15 iulie. Dacă vor face însă şi celelalte echipe din Liga a II-a contestaţie la TAS şi li se dă dreptate? Unde va juca Rapid atunci?", a încheiat acesta.

Mircea Sandu şi Dragomir se dezvinovăţesc penibil

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a spus că propunerea disputării barajului dintre Rapid şi Chiajna a venit din partea celor de la LPF, acuzându-i pe aceştia că sunt sclavii banilor televiziunilor. "Nu trebuia să aibă loc acest vot, pentru că tot ce s-a pregătit la Ligă ca documentaţie, a fost o lucrare incompetentă, făcută de persoane incompetente", a explicat Sandu.

simeon stalpnicul png

Apoi, l-a atacat direct pe şeful LPF, Dragomir: "Înţeleg că fotbalul fără bani nu se poate, dar nici să ajungi sclavul televiziunilor". La rândul său, Dragomir se sustrage acum şi spune că doar cei de la sindicate poartă vina în cazul Rapidului. "Propunerea a venit de la sindicate, nu a venit de la mine. De aici a ieşit o bulibăşeală", s-a scuzat el. Apoi, a încercat să-i linguşească pe cei de la Rapid: "Liga a ajutat Rapidul, nu i-a dezavantajat". (Bogdan Savin)

Mititelu: «Dacă fac ce le-am spus eu, giuleştenii rămân în Liga I»

Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova, a confirmat pentru Click! faptul că le oferă consultanţă gratuită rapidiştilor. „Nu pot să vă spun exact ce i-am sfătuit să facă, dar dacă mă vor asculta, Rapid se întoarce în Liga I în două săptămâni. Două lucruri simple trebuie ei să atace. Acum, rămâne de văzut dacă au curaj. Oricum, cazul lor e mai simplu decât al Craiovei. Îi voi îndruma să meargă exact la ţintă, pentru că nimeni nu poate avea pretenţia că ştie mai bine decât mine legile fotbalului. Abuzurile FRF m-au obligat să devin as în domeniu", a dezvăluit olteanul în exclusivitate pentru Click!

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net