Naţionala României, campioană la pahar!

Ultima actualizare:
Cornel Dinu
Cornel Dinu

Echipa naţională a României a fost privilegiată să aibă de-a lungul timpului o serie de jucători extraordinari, dar cu un mare cusur: băutura. Acest viciu blestemat s-a abătut asupra unor oameni care puteau să fie zei ai fotbalului, transformându-i în învinşi.

Cazul lui Chiricheş, surprins căzut în zăpadă mort de beat după o petrecere cu foştii colegi, e doar ultimul într-o listă lungă în care au fost implicaţi vechi sau actuali componenţi ai naţionalei. Iată cum ar arăta o echipă a băutorilor şi cele mai importante „realizări" ale lor.

Bogdan Lobonţ. Faptul că preferă propriul cămin în locul cluburilor pândite de paparazzii l-a  ferit pe portarul Romei de expunere, dar Lobonţ este şi el un mare consumator. Sunt celebre cazurile de la Dinamo, când nu putea să stea pe picioare la antrenamente, iar Rednic îl trimitea la saună.

Cristi Săpunaru. În 2009 s-a îmbătat în avionul echipei naţionale care se întorcea de la un meci în Polonia. Pe aeroport mirosea a băutură, a lovit nişte ziarişti şi i-a înjurat pe oamenii din staff care voiau să-l calmeze. Răzvan Lucescu, selecţionerul de atunci, l-a exclus o perioadă de la lot.

Adrian Bumbescu. A pus umărul pentru Steaua la câştigarea Cupei Campionilor, dar a ajuns rău din cauza băuturii. A risipit tot ce a strâns în tinereţe, acum e bolnav şi cu un câştig lunar foarte mic. Bumbescu nu e singurul campion de atunci mare iubitor al lui Bachus.

Vlad Chiricheş. E ultima şi cea mai mare dezamăgire în acest domeniu. Recunoscut drept un tip la locul său, Chiricheş s-a dat în stambă după ce a plecat la Tottenham. Într-o zi liberă, în loc să rămână la Londra, el a venit la Bucureşti ca să petreacă cu „Dodel" şi alţii, căzând pe jos de beat ce era. Englezii au expus subiectul şi imaginea lui are mult de suferit.

Gabi Tamaş. Şi un copil ştie despre cazul „Termopanul", în care fundaşul a spart uşa unui bloc din Bucureşti şi a dormit pe scară, în pragul comei alcoolice. Tamaş e exponentul noii generaţii în materie de băutură. E recunoscut şi pentru scandalurile pe care le provoacă.

Cristi Chivu. Nimeni nu l-a prins efectiv în fapt, dar multe guri spun că e unul dintre cei mai mari consumatori de la naţională. O dată, lucrurile au transpirat în presă şi s-a aflat că, acum câţiva ani, Chivu şi-a rupt un deget căzând beat, pe scări, într-un bar din Bucureşti.

Dănuţ Lupu. Fostul jucător al lui Dinamo şi Rapid e recunoscut ca un mare şpriţar şi un băiat de comitet. Lupu a fost un talent extraordinar, dar viaţa extrasportivă dezordonată şi consumul de băutură şi mâncare în exces l-au făcut să nu ajungă până unde putea.

Nicolae Dobrin. Regretatul „Gâscan" a fost un geniu al fotbalului, dar a pus petrecerile pe primul loc tot timpul. Legenda lui FC Argeş nu s-a putut abţine să nu bea nici în timpul CM din Mexic, 1970, când n-a jucat niciun minut pentru că fugea din cantonament în baruri.

Ilie Balaci. Olteanul n-a scăpat nici el de acest viciu şi cei care l-au cunoscut spun că era atât de bun băutor, pe cât era şi fotbalist. „Minunea Blondă" avea băutură oprită doar pentru el în barurile de lux din Craiova.

Daniel Pancu. Când juca la Beşiktaş, după un meci cu Chelsea, la Londra, a petrecut până dimineaţa, iar Lucescu l-a lăsat acolo. Apoi, a condus beat pe o stradă din Iaşi, a produs un accident şi nu mai are voie să deţină permis.

Adrian Mutu. Deşi există exemple ca Neagu sau Dumitrache, care au şi murit din cauza băuturii, rămânem în prezent, la Mutu. Vom menţiona fuga din Serbia, când a plecat din cantonamentul naţionalei pentru a bea cu un interlop, şi bătaia dată unui ospătar într-un bar din Florenţa, ca puncte de reper.


    Cornel Dinu
Cornel Dinu

Selecţioner Cornel Dinu. Pentru că toţi aceşti jucători de poveste merită să aibă şi un maestru pe post de selecţioner, nu puteam găsi altul mai bun decât „Procurorul". El nu s-a ferit niciodată să spună că i-a plăcut compania prietenilor şi a câtorva sticle de vin şi autobiografia sa stă mărturie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net