S-a instalat haosul la CFR

Ultima actualizare:

    Fazele spectaculoase  au fost rare în  derby-ul Clujului
Fazele spectaculoase au fost rare în derby-ul Clujului

Universitatea Cluj a câştigat după 42 de ani un meci în faţa rivalei din oraş, adâncind şi evidenţiind şi mai mult problemele clubului din Gruia. Cu conturile goale şi cu doar şapte victorii în 24 de meciuri în acest sezon, jucătorii şi suporterii se întreabă îngroziţi ce urmează?

CFR Cluj arată din ce în ce mai mult cu un proiect odată de succes, intrat de ceva vreme pe topogan şi care îşi trăieşte ultimele clipe la nivel înalt. Exemplul „muribundului" Rapid este cel mai la îndemână şi simptomele sunt identice. Totul începe cu lipsă de preocupare din partea conducerii şi îndepărtarea de echipă a patronului Paszkany, interesat să-şi cumpere case prin Dubai, unde urmează să emigreze.

Apoi, vine alocarea unui buget de austeritate, urmată de întârzierea plăţii salariilor, nemulţumirea jucătorilor şi ca ultimă consecinţă, criza acută de rezultate. Totul e logic, nimic revelator. Asta păţeşte acum CFR Cluj, echipă cu un lot încă puternic, care n-a făcut nici măcar un meci bun în acest sezon care se apropie de final. Ajunşi pe locul 10 şi fără obiectiv, cfr-iştii s-au minţit pe ei, dar Universitatea Cluj, trupă care se luptă zilnic cu supravieţuirea, i-a trezit la realitate. 2-1 istoric pentru "şepci" şi brusc, oamenii au devenit sinceri în Gruia.

„Problema nu e la noi, e la conducere. Nu mai avem niciun obiectiv, ci doar să facem cinci puncte, să rămânem în prima ligă. E mare frustrarea, pentru că nu am crezut că la CFR putem ajunge unde am ajuns. Dacă va fi la fel şi la anul, nu mai vreau nici eu să rămân", a declarat căpitanul Cadu după meci, făcând referire la problemele financiare.

„Nu-i uşor să motivezi jucătorii când ştii că ai şapte cărora le expiră contractele la vară şi alţi trei, patru cărora le expiră împrumutul. Deci, cel puţin zece jucători care sunt cu gândul în altă parte. Gata, a fost un ciclu frumos la CFR, cu campionate, cupe, Supercupe, Champions League, dar trebuie să vină o nouă generaţie", a afirmat şi antrenorul Vasile Miriuţă.

Dinspre şefi, doar tăcere, iar CFR arată ca un supermarket lăsat de izbelişte, cu produsele sold out pentru că urmează să fie închis. Că şi Paszkany a resimţit în plin criza, se ştia, dar că nu mai bagă niciun ban la club, asta e chiar nou. Întrebarea este dacă totul e conjunctural sau urmează să mai pierdem o forţă din fotbalul românesc?

Fanii «studenţilor» au vandalizat to aletele stadionului

Partida dintre CFR şi Universitatea Cluj a fost una tensionată şi n-au lipsit incidentele. Înainte de fluierul de start, suporterii echipei oaspete, prezenţi în număr de 3.000 pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu", au vandalizat toaletele din sectorul rezervat lor. Vinovaţii n-au fost identificaţi, dar cel mai probabil conducerea alb-negrilor va trebui să plătească o amendă grasă.

«Ceferiştii», trădaţi de Rednic

Mircea Rednic, acum antrenor la Gent, n-a uitat modul lipsit de eleganţă în care a fost dat afară de la CFR şi a ţinut să se răzbune pe fosta echipă, oferind rivalilor informaţii. „Am vorbit cu Rednic înainte de meci. M-a încurajat şi mi-a dat câteva ponturi foarte importante", a dezvăluit Mihai Teja, antrenorul Universităţii. „Puriul" nu e la primul gest de acest fel. În trecut a învins Rapidul cu Craiova, după ce fusese dat afară de Copos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net