7 secrete ale succesului Astrei

Ultima actualizare:
Bucuria celor de la  Astra, o ipostază  des întâlnită în  acest campionat
Bucuria celor de la Astra, o ipostază des întâlnită în acest campionat

Astra Giurgiu era aşteptată să fie şi anul acesta un simplu iepure al Stelei în cursa pentru titlu, dar trupa celui mai bogat român nu mai acceptă acest statut. Budescu şi compania şi-au actualizat obiectivul şi vor să câştige campionatul. Şi au şi argumente solide, care justifică asemenea pretenţii.

1 Lot omogen şi tânăr. Astra şi-a alcătuit grupul de jucători pe care se bazează în prezent de-a lungul a trei sau chiar patru ani. Au cumpărat jucători tineri şi de perspectivă, care au ajuns acum la un maximum. Asta o demonstrează şi faptul că Astra are cea mai tânără echipă din Liga I, ca medie de vârstă, după Viitorul Constanţa. De asemenea, raportul dintre străini şi români este unul echilibrat şi dă stabilitate echipei.

2 Continuitate pe banca tehnică. Din iunie 2009, Astra n-a încheiat niciodată un sezon de Liga I având pe banca tehnică antrenorul cu care îl începuse. Au fost 15 în total, în această perioadă, un număr mult prea mare pentru o echipă care doreşte să facă performanţă. Odată cu Daniel Isăilă, care este deja la Astra din finalul sezonului precedent, pare să se fi instalat o linişte şi din acest punct de vedere, iar asta se vede în rezultate.

Ioan Niculae

simeon stalpnicul png

3 Stabilitate financiară. Orice s-ar spune, nu se pot face lucruri mari cu jucători neplătiţi cu lunile, nemulţumiţi şi neconcentraţi. Beneficiind şi de o situaţie financiară excelentă, Ioan Niculae arată că nu e degeaba cel mai bogat român. Astra este singurul club din Liga I la care salariile şi primele sunt plătite la zi, fără întârziere şi atunci nu mai e niciun secret că jucătorii dau totul pe teren.

4 Dinu Gheorghe e omul de legătură perfect. Nu întâmplător echipele care au câştigat campionatul în anii trecuţi au avut pe lângă avantajele enumerate mai sus şi un preşedinte valoros. Fie că a fost vorba de Iuliu Mureşan, Mihai Stoica sau Marius Stan, aceştia au ştiut să fie liantul dintre patron, vestiar, antrenori şi arbitri şi să lege totul în favoarea echipei. E acum cazul lui Dinu Gheorghe, un preşedinte cu influenţă, autoritate şi mare experienţă.

5 Lipsa presiunii din tribune. Astra s-a mutat de la Ploieşti la Giurgiu, un oraş în care oamenii n-au fost obişnuiţi de mult cu fotbalul de Liga I. În consecinţă, fanii nici n-au avut mari pretenţii, fiind deja suficient de mulţumiţi să vadă fotbal de prim eşalon în judeţul lor. Astfel, în momentele mai slabe ale Astei, nimeni n-a contestat şi nici n-a pus presiune suplimentară şi gratuită pe umerii jucătorilor, care au putut să joace tot timpul cu linişte.

6 Valoarea slabă a adversarilor. Oricât de bine ar juca Astra Giurgiu, nu se poate ignora şi nivelul la care se află adversarele sale din prima parte a clasamentului. Nivelul e mai slab ca niciodată, Pandurii e în criză după problemele cu legea ale lui Marin Condescu, Dinamo e oscilantă, fără bani şi fără influenţă, Petrolul se zbate, dar nu poate mai mult, iar Steaua pare şi ea măcinată şi obosită în acest final de an, din cauza meciurilor din Liga Campionilor. Pe lângă valoarea ei, Astra s-a ridicat şi fructificând această conjunctură favorabilă.

7 Bază materială. Stadionul din Giurgiu pe care Astra îşi dispută jocurile este modernizat complet. Este una dintre puţinele arene de fotbal din ţară la care instalaţia de încălzire chiar funcţionează, şi iarba poate fi menţinută verde pe toată durata anului, indiferent de condiţiile climaterice. De asemenea, de curând la Giurgiu a fost inaugurat şi terenul de antrenament, alăturat arenei principale.


    Bucuria celor de la  Astra, o ipostază  des întâlnită în  acest campionat
Bucuria celor de la Astra, o ipostază des întâlnită în acest campionat

Porecla lui Daniel Isăilă este chiar Naşul, poreclă dobândită de pe vremea în care conducea vestiarul lui FC Braşov, acum mai bine de un deceniu. Isăilă are 41 de ani şi antrenează din 2006. Ca fotbalist a început să joace la Tractorul Braşov şi la 25 de ani a trecut la concitadina FC Braşov.

Cu echipa de Sub Tâmpa, Isăilă a jucat contra marelui Inter şi a fost pe teren la revenirea lui Ronaldo după prima lui accidentare serioasă. Ca antrenor şi-a început cariera la Săcele, în liga secundă.

Lucrează mult tactic, separat cu fiecare compartiment de joc, pune accent pe buna organizare şi pe schemele fixe, nu-şi omoară jucătorii cu vizionări plictisitoare, însă marea lui calitate pare cea umană. Nu e dur şi strict, dă jucătorilor libertate şi le cere să fie 100 % pentru fotbal doar la antrenamente şi la meciuri.

Dacă lui Isăilă i se spune Naşul, Răzvan Lucescu chiar este naşul uneia dintre fetele lui Daniel. Tehnicianul giurgiuvenilor e căsătorit cu Valentina, o fostă scrimeră de lot naţional, şi împreună au trei fete: Doris Carolina (11 ani), Ribana Lucia (6 ani) şi Melisa Antonia (3 ani). Genul de om căruia nu-i place să epateze, antrenorul Astrei îşi conduce zilnic liniştit Opelul Zafira.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net