Lotul Argentinei, cât două Arene Naţionale

Ultima actualizare:

    Messi va juca pentru a doua  oară pe Arena Naţională,  după ce, în 2012, a evoluat  în amicalul cu Dinamo
Messi va juca pentru a doua oară pe Arena Naţională, după ce, în 2012, a evoluat în amicalul cu Dinamo

Mai e o săptămână până la amicalul de lux pe care tricolorii lui Victor Piţurcă îl vor disputa contra argentinienilor lui Lionel Messi. Sud-americanii vor veni cu tot ce au mai bun, cei 22 de jucători convocaţi având o cotă de piaţă de aproximativ 400 de milioane de euro, adică dublul costurilor cu care s-a ridicat Arena Naţională.

Până acum, în doi ani şi jumătate, începând din septembrie 2011, naţionala României a jucat 12 meciuri pe stadionul de cinci stele construit în Bucureşti de Federaţia lui Mircea Sandu. Iniţial, bugetul arenei a fost de 119 milioane de euro, sumă suplimentată ulterior, costurile ajungând la final undeva în jurul a 200 de milioane de euro. Din punct de vedere al valorii, cele mai puternice echipe reprezentative care au păşit pe iarba Arenei Naţionale au fost Franţa (în partida de deschidere), Uruguay şi Olanda.

Argentinienii trebuiau să fie ei primii, în august 2011, dar întâlnirea cu Messi şi compania a fost amânată până la 5 martie 2014. Peste numai o săptămână, tricolorii antrenaţi de Victor Piţurcă vor înfrunta un conglomerat de vedete de talie internaţională într-un amical prin care Argentina îşi pune la punct ultimele scheme înainte de Campionatul Mondial din Brazilia. Privind pe cotele de piaţă ale celor 22 de jucători convocaţi de selecţionerul Sabella, ajungem la un total de puţin peste 400 de milioane de euro, adică exact dublul efortului financiar depus de oficialităţile de la noi pentru ridicarea Arenei Naţionale.

Arena Naţională este cel mai mare stadion al României

simeon stalpnicul png

Bineînţeles, Lionel Messi este cel care contribuie din plin la această cotă de piaţă fabuloasă a echipei Argentinei. Conform transfermarkt.de, starul Barcelonei e apreciat la 120 de milioane de euro (mai mult de un sfert din suma totală), bani cu care am putea cumpăra fără probleme vreo două sau trei naţionale ale României. Pe lângă Messi, jucătorii cei mai scumpi ai sud-americanilor sunt Aguero, Higuain şi Di Maria, trei super-fotbalişti care nu adună însă împreună 120 de milioane. În schimb, cel mai slab cotat coechipier al lui Messi e portarul Romero cu ale sale două milioane de euro.

S-au vândut jumătate din bilete

În ciuda numelor mari cu care Argentina se va prezenta la Bucureşti, interesul fanilor e în continuare scăzut. Începând de ieri, biletele se comercializează şi la casele Arenei Naţionale, cu preţuri cuprinse între 30 de lei la peluze şi 800 de lei la VIP.

Până acum, prin intermedul site-urilor, nu s-au vândut mai mult de 20.000 de bilete din totalul de 50.000.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net