«Briliantul» se mută în Argentina?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ziua şi ştirea despre un posibil transfer al lui Adrian Mutu. El recunoscut că s-a înţeles cu Petrolul Ploieşti şi că urmează să revină în Liga I, cu toate că şeful lui de la Ajaccio a declarat că mutarea nu este nici pe departe făcută. Acum, au apărut noi destinaţii pentru atacantul român, iar cea mai inedită ofertă vine tocmai din Argentina.

Transferul anului în România. Asa a fost catalogată trecerea lui Adrian Mutu de la Ajaccio la Petrolul, mişcare pe care chiar "Briliantul" a confirmat-o.

"Din iarnă vin la Petrolul. Totul e stabilit", a anunţat atacantul român. Acesta a fost însă contrazis de preşedintele grupării franceze, Alain Orsoni: "Mutu a luat legătura cu cei de la Petrolul, eu însumi am vorbit cu ei, vom vedea în timpul perioadei de mercato din iarnă dacă ne putem înţelege. Transferul nu este încă făcut".

Pe fir au intrat însă şi alte echipe, care îl doresc pe "Briliant". Una dintre ele e Racing de Avellaneda, din Argentina. Preşedintele clubului sud-american, Victor Blanco, şi-a manifestat interesul faţă de fotbalistul român, iar impresarul Juan Cruz Ollier a dezvăluit în cotidianul Clarin intenţiile clubului.

"Am discutat cu Victor Blanco despre un atacant care joacă în Europa şi nu e argentinian. Dacă îl aduci, spargi piaţa", a spus Ollier. Preşedintele celor de la Racing de Avellaneda a recunoscut că îl doreşte pe Mutu: "E o alternativă pe care o analizăm, dar nimic nu se va face, până când nu discutăm cu antrenorul Merlo. Mutu este o opţiune pentru noi. Ne-a fost oferit deoarece soţia lui este argentiniancă (Consuelo este născută în Republica Dominicana - n.red.)".

Simeone şi-a încheiat cariera la Racing

Racing de Avellaneda e înfiinţat în 1903, iar printre numele mari care au evoluat la echipă sunt Lisandro Lopez, Claudio Lopez sau Alfio Basile.

Racing a câştigat de 16 ori titlul în Argentina, ultima dată în 2001 şi e echipa la care Diego Simeone şi-a încheiat cariera de fotbalist şi şi-a început-o pe cea de antrenor. Cel mai cunoscut fotbalist de la formaţia sud-americană e Camoranesi, cu care Mutu a fost coleg şi la Juventus.

Mutu, fără gol la Ajaccio

Adi Mutu nu mai e atacantul prolific pe care se bazau corsicanii de la Ajaccio. Dacă în sezonul 2012-2013 el a bifat 2219 minute pe teren în 28 de partide, dintre care 26 ca titular, şi a marcat 11 goluri, în ediţia actuală şi-a pierdut strălucirea. A ajuns să-şi facă apariţia în doar nouă partide (7 ca titular) şi nu a înscris niciun gol, ultimul său meci fiind în luna mai.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net