Mutu, în genunchi în faţa lui Victor Piţurcă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Din omul care făcea câte un şpriţ în cantonamentul „tricolorilor” şi-şi permitea orice, Mutu a ajuns acum să se roage de selecţioner să-i mai dea o şansă. Tehnicianul nu vrea să-l convoace, motivul oficial fiind că nu mai e titular la Ajaccio, însă în realitate Piţi e supărat că fotbalistul s-a băgat în viaţa sa privată.

„Sunt bucuros că nu am picat cu un adversar dificil, dar nu suntem deja calificaţi. E o echipă de acelaşi nivel cu al nostru, avem o şansă mare şi trebuie să profităm. Orice jucător vrea să fie titular, eu aş veni în orice situaţie, dar selecţionerul decide. Aş veni şi ca rezervă la echipa naţională şi-l voi suna pe nea Piţi", a anunţat Mutu la Digi Sport.

Apoi, s-a dat bine pe lângă selecţioner: „Dacă eşti pe bancă trebuie să fi gata să dai sută la sută. Piţurcă i-a întins o mână de ajutor lui Marica, pentru a avea meciuri în picioare, a făcut un lucru inteligent, ca el să-şi poată găsi echipă. Aşa a făcut şi-n cazul meu, în 2005, când am jucat doar o jumătate de oră, dar am fost convocat cu Olanda şi Andorra". Totuşi, selecţionerul pare de neclintit.

Piţi pare decis să nu-l mai convoace pe Mutu la naţională, în ciuda eforturilor de împăcare ale fotbalistului

„Dacă ar exista comunicare, nu ar fi nicio problemă între mine şi Piţurcă", a precizat fotbalistul, semn că Piţi nici nu vrea să mai audă de el şi doar la presiunea presei şi a suporterilor s-a limitat la câteva cuvinte despre „Briliant". „Cu siguranţă Adrian Mutu va reveni la echipa naţională dacă va fi mai bun decât ceilalţi jucători pe care-i avem în atac. E foarte simplu, eu contez pe el, dar acum trebuie să se impună la clubul său, să evolueze şi să dea goluri", a explicat tehnicianul.

În prezent, Mutu nu e titular la francezii de la Ajaccio şi e greu de crezut că-n trei săptămâni, atunci când va avea loc barajul cu Grecia, va îndeplini condiţia impusă.

De fapt, selecţionerul nu trece peste gestul lui Mutu de acum 13 ani. „Briliantul" a vrut să o cucerească pe Vica Blochina, cea care a fost amanta lui Piţurcă vreme de 16 ani.

Mai mult, în vară, fotbalistul a apărut într-o fotografie alături de copilul selecţionerului şi al Vicăi, Edan. Acest episod a rupt orice comunicare între cei doi, şi la adăpostul faptului că Mutu nu mai e om de bază nici la echipa de club, nu-l convoacă. În plus, atacantului i se refuză şansa de a deveni golgheterul "tricolorilor", în condiţiile în care el şi Hagi au acelaşi număr de reuşite, 35.

"Le-am zis că dacă mă convoacă, mă cheamă să fiu titular, nu să stau pe bancă. Altfel, mai bine stau acasă"Adi Mutu, aprilie 2013

"Oricare jucător vrea să fie titular, eu aş veni în orice situaţie. Aş veni şi ca rezervă la echipa naţională şi-l voi suna pe nea Piţi"Adi Mutu, octombrie 2013

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, unul dintre contestatarii lui Piţurcă, i-a transmis totuşi selecţionerului să-l cheme pe Mutu pentru barajul cu Grecia. "În ceea ce mă priveşte pe mine, eu cred că avem nevoie de experienţa lui Mutu, dar eu nu am nicio tangenţă cu tricolorii. Măcar pentru echipa naţională. Nu ştiu dacă va fi convocat. Oricum, ei primesc atâţia bani şi trebuie să răspundă. Trebuie să existe şi performanţă", a spus Dragomir. Şi pe reţeaua de socializare Facebook, fanii îl susţin şi-i cer să ajungă din nou să joace în tricoul galben.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net