Petrolul, fabrică de bani. Au făcut 2 milioane de euro într-o lună

Ultima actualizare:

    Foşti colegi de  cameră la echipa  naţională, Adi Mutu  şi antrenorul  Cosmin Contra speră  să aducă titlul în acest  sezon la Ploieşti (Foto: Răzvan Păsărică)
Foşti colegi de cameră la echipa naţională, Adi Mutu şi antrenorul Cosmin Contra speră să aducă titlul în acest sezon la Ploieşti (Foto: Răzvan Păsărică)

Petrolul e clubul din Liga I care ştie cel mai bine să-şi vândă imaginea. Rezultatele foarte bune obţinute în teren au fost exploatate şi roadele au început să se vadă acum şi-n visterie.

Începutul lui 2014 e extrem de productiv pentru formaţia de pe „Ilie Oană". Au plecat jucători importanţi, dar au venit nume sonore şi cel mai important, din tot acest „schimb" ploieştenii au avut de câştigat.

Echipa s-a despărţit de nume importante, însă bilanţul e favorabil. Pentru fani, separarea de golgheterul Younes Hamza a fost cea mai dureroasă, dar în contabilitate „se traduce" profit. 750.000 de euro a obţinut clubul, în condiţiile în care el a costat 150.000 de euro. Apoi, la bulgarii de la Botev Plovdiv au ajuns şi Alexandru Benga plus Ferebory Dore.

Primul a venit liber de contract de la Oţelul Galaţi, iar africanul adus de la FC Angers a costat în jur de jumătate de milion de euro. Acum, ambii au „produs" pentru ploieşteni în jur de un milion de euro. Damien Boudjemaa a venit gratis de la UJA Maccabi şi acum a semnat cu Slavia Praga. Şi el a adus circa 250.000 de euro ploieştenilor.

Astfel, în visterie e un plus de 1.350.000 de euro. Apoi, nou-sosiţii Mutu şi Zicu au venit liberi de contract, iar brazilianul Gerson a semnat şi el. Din totalul sumei s-a cheltuit pentru bonusurile de instalare, s-au plătit taxele, dar tot au rămas două treimi în conturi.

Oficialii au ştiut să atragă capital şi de pe urma venirii lui Mutu. Fanii au cumpărat peste 500 de tricouri inscripţionate cu numele atacantului, preţul unui astfel de obiect vestimentar fiind de 180 de lei, iar vânzările abonamentelor au crescut, depăşind 5.000 de bucăţi. Rezultă alte zeci de mii de euro proveniţi din marketing, bani care se întorc în dezvoltarea în mediul virtual.

La toate acestea se adaugă şi un milion de euro de la Opel ca sponsorizare, plus banii din partea autorităţilor locale (în prezent fondurile fiind blocate în urma unei anchete a DNA).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net