Petrolul - Dinamo / Mutu întoarce armele după 5.244 de zile

Ultima actualizare:

    Mutu a jucat pentru ultima  oară în Liga 1 în tricoul  celor de la Dinamo, de unde  a făcut saltul la Inter
Mutu a jucat pentru ultima oară în Liga 1 în tricoul celor de la Dinamo, de unde a făcut saltul la Inter

Meciul Petrolul-Dinamo va fi lipsit de prezenţa fizică a lui Adi Mutu, proaspăt operat la picior. Totuşi, forţat de situaţie, atacantul „lupilor" va lua loc în tribune şi le va ţine pumnii ploieştenilor în disputa cu echipa sa de suflet.

Derby-ul etapei în Liga I se joacă în această seară pe „Ilie Oană" din Ploieşti între formaţiile clasate pe locurile trei şi patru. Dincolo de miza punctelor, confruntarea Petrolul - Dinamo era aşteptată cu sufletul la gură de fanii ambelor echipe în special datorită lui Adi Mutu, fostul dinamovist care a ales să revină în ţară în tricoul „lupilor galbeni". Soarta a făcut însă ca Mutu să se accidenteze cu o săptămână înaintea partidei de astăzi, astfel că atacantul va scăpa de emoţiile unui duel direct contra echipei care l-a lansat în fotbalul mare.

În toamna lui 1999, Mutu a prins un tur de campionat extraordinar cu Dinamo, în care a marcat 25 de goluri în 24 de partide disputate în toate competiţiile. Ultimul meci al lui Adrian în postura de "câine roşu" datează de la 20 noiembrie 1999, când Dinamo a bătut pe Farul cu 4-0, iar Mutu a marcat două goluri, ambele din penalty.

Martie 2014- »Briliantul» a revenit pentru ultimii ani ai carierei în prima ligă din România. Dar nu la echipa sa de suflet, ci la Petrolul

simeon stalpnicul png

Apoi, cariera "Briliantului" în fotbalul internaţional a durat fix 14 ani şi a urmat traseul Inter - Verona - Parma - Chelsea - Juventus - Fiorentina - Cesena - Ajaccio. Opt echipe din trei ţări, cu suişuri, coborâşuri, colegi celebri, un consum de cocaină şi un dopaj cu sibutramină, dar şi o sumă de transfer uriaşă la nivelul anului 2003, când Chelsea a plătit pentru el Parmei 22,5 milioane de euro, cea mai mare sumă achitată vreodată pentru un fotbalist român. Pe final de carieră, Mutu a aterizat la Petrolul, iar după 5.244 de zile e pus în situaţia ingrată de a-şi dori o înfrângere a lui Dinamo.

"Dacă marchez contra lor, probabil va fi singurul gol din cariera mea la care nu mă voi bucura", spunea Mutu în momentul prezentării oficiale la Petrolul, semn că o parte din inima sa a rămas în Ştefan cel Mare.

Chiar şi accidentat, internaţionalul român a simţit din plin presiunea dată de apropierea meciului de astăzi. Pentru a o mai atenua, Mutu a spus zilele trecute că nu este dinamovist, ci doar un "simpatizant al lui Dinamo".

Suferă după un trofeu

Cariera de fotbalist a lui Mutu a stat sub semnul talentului şi al valorii, dar a avut un grad mare de superficialitate.

Spre exemplu, până la 35 de ani, Mutu n-a avut niciodată ocazia să ridice deasupra capului un trofeu. A prins doar jumătate din eventul lui Dinamo, ediţia 1999-2000. Lipsa trofeelor e cel mai mare of al carierei lui, pe care speră să-l elimine la Petrolul pe perioada contractului de un an şi jumătate cu „lupii".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net