Chiricheş e distrus după blocarea transferului în Anglia

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cel mai scump fotbalist român al tuturor timpurilor s-a transformat într-o secundă în cel mai trist. Gigi Becali i-a făcut “aroganţa“ punându-l să despacheteze bagajul de Anglia chiar înainte să plece spre aeroport. Doi oameni de fotbal spun că pentru fundaş urmează clipe grele şi cel mai probabil o scădere de formă.

Dezamăgirea după un astfel de tren pierdut nu poate să fie decât mare. Nimeni nu ştie ce e în sufletul lui Vlad Chiricheş în acest moment. Cel mai probabil îi trec prin faţă toate transferurile mari ratate de jucători aflaţi pe val la un moment dat în Liga I şi care ulterior n-au mai prins decât contracte pe la arabi sau au murit speranţe.

Fundaşul de 23 de ani ştie că e suficient un ghinion, o accidentare sau pur şi simplu un regres în joc bazat pe lipsa de concentrare sau motivare şi se poate rata ca fotbalist.

E imposibil să nu-l afecteze, indiferent ce se va întâmpla cu Steaua şi ce succes va avea în Europa. Nu ştii când mai apare o ofertă de 8 milioane de euro pentru el. Putea să intre în circuitul echipelor mari. Chiar dacă pot veni mai mulţi bani din altă parte, asta e o ofertă importantă. Mai ales că Steaua ştia de ceva timp de această situaţie, a avut destul timp să se gândească la transferul acesta şi să-l analizeze foarte bine. Nu există jucător fără de care să nu se poată, mai ales că se vorbeşte de un an de transferul lui. Nu poţi să îngheţi un asemenea transfer, pentru că fotbalistul are şansa lui şi trebuie să ţii cont de jucător. Un transfer la asemenea nivel, la o asemenea sumă, era o reclamă extrem de importantă pentru tot fotbalul românesc. La suma asta, puteai să găseşti un alt jucător de valoare care să-l înlocuiască pe Chiricheş", a declarat Gică Hagi, care s-a situat de partea fotbalistului şi împotriva finului său, Gigi Becali.

La fel a făcut şi Victor Piţurcă, care se teme ca nu cumva jucătorul să aibă o cădere chiar înaintea dublei de foc cu Ungaria şi Turcia, din septembrie.

„Nu am vorbit cu el, dar sigur e cu moralul la pământ. O să discut şi eu cu el să-l întăresc puţin. Era cel mai important moment din cariera lui de fotbalist. Am înţeles că ar fi avut un salariu 100.000 de lire pe lună. Mă miră că s-a ratat o asemenea oportunitate", a declarat şi selecţionerul.

Impresarul Victor Becali a explicat de ce a intrat în impas transferul lui Vlad Chiricheş la Tottenham: steliştii doreau cei opt milioane de euro într-o singură tranşă, în timp ce englezii plăteau în rate până în 2015.

"Suma de transfer urma să fie plătită până în 2015. Steaua voia toţi banii o dată, dar nicăieri în lumea asta nu se plăteşte. Nu e încheiată tranzacţia, că Steaua poate spune da, dar să vedem dacă Tottenham mai vrea. Cel mai rău picăm noi, că ne ştim cu patronul lor, cu antrenorul lor, dar ne asumăm asta", a spus Becali.

simeon stalpnicul png

Dragomir crede că va pleca până la urmă

Într-o mare de scenarii care îi prevăd lui Chiricheş un viitor în ceaţă, doar Dumitru Dragomir a afirmat că ratarea transferului nu e o problemă. „De data asta l-aş fi vândut. Chiricheş este unul dintre cei mai mari fotbalişti ai lumii. Dacă îşi îmbunătăţeşte jocul de cap e fotbalist de talie mondială. Steaua îl va da tot cu aceeaşi sumă, dar cu altă ocazie", a declarat Dragomir.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
rugaciune jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net