Victor Piţurcă şi Cornel Dinu, la cuţite: «E o jigodie» / «Are probabil 200 de cuvinte în lexic»

Ultima actualizare:

    Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, într-un mod ironic, că nu are niciun fel de duşmănie cu selecţionerul Victor Piţurcă, apreciindu-i acestuia stăpânirea de sine la jocul de poker.

"Nu am niciun fel de duşmănie cu Piţurcă. Din contră, îi apreciez stăpânirea de sine, şi ca jucător a fost unul bun. L-am văzut chiar cum joacă poker şi m-a impresionat. El a vorbit cum a vorbit despre mine... Probabil că a folosit cele câteva cuvinte pe care le are în lexic, maxim 200. Nu poţi să ai alte pretenţii la el. În ceea ce priveşte whiskey, de obicei deschide creierul şi argumentează uneori dizertaţia, dar nu e cazul lui. În privinţa câinelui, într-adevăr este partenerul meu. Dar în ciuda faptului că este un câine de rasă, foarte curajos, cred că dacă l-ar vedea s-ar înspăimânta şi ar lua-o la fugă", a spus Dinu.

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, este duşmanul său şi îşi permite să îl jignească, pentru că a fost la rândul lui jignit de fostul internaţional.

Dinu l-a criticat dur pe Victor Piţurcă după înfrângârea echipei naţionale, suferită în Olanda, cu scorul de 0-4. Şi europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a avut comentarii jignitoare la adresa selecţionerului, după acel meci, dar Piţurcă a precizat că pe acesta nu îl va jigni, deoarece îl va da în judecată pentru afirmaţiile sale.

Cornel Dinu
Cornel Dinu

"Cornel Dinu este duşmanul meu, este rivalul meu. Să ştiţi că Dinu, pentru mine, a fost un mare jucător şi l-am respectat în sensul ăsta, dar ca om, e o jigodie umană pe care cu greu o mai întâlneşti pe această planetă. Pe el îl jignesc, dar de exemplu pe Vadim Tudor nu o să-l jignesc, deşi a scris foarte urât despre mine. Astăzi de dimineaţă, când am plecat de acasă, avocatul m-a atenţionat să nu zic nimic de el, pentru că dacă o fac... Doamne, ştiţi în câte feluri am să-l numesc pe ăsta? Ăsta (n.r. - Corneliu Vadim Tudor) vrea să fie preşedintele ţării. Vă imaginaţi şi Cornel Dinu, la cât e de inteligent, şi el ar fi trebuit să fie preşedintele ţării. Nu o să vorbesc despre Vadim Tudor, pentru că o să-l dau în judecată şi sper să se întâmple ceva, pentru că la noi în ţară, din păcate, nu sunt legi. La noi în ţară se jigneşte, se minte şi se înjură fără niciun fel de problemă", a completat Piţurcă.

Selecţionerul consideră că Dinu este angajat la Dinamo din milă. "Acest om, Dinu, jigneşte, dar nu o să mai spun nimic despre el pentru că aş face deliciul tribunei. Chiar voiam să-l jignesc, dar tot nu îmi iese din cap acea imagine când i-a dat Giovanni Becali o sută de euro şi i-a luat şi i-a băgat în buzunar, marele Dinu! Care de nu ştiu câţi ani nu ştiu din ce trăieşte. Din vrăjeala aceasta despre echipa naţională, Dinamo, i se dă de milă. Chiar e de milă în momentul acesta, dar jigodismul din el nu dispare", a spus Piţurcă.

După ce Dinu a declarat că nu se mai practică la antrenamente jocul 5 contra 2, aşa cum se procedează la naţională, Piţurcă a precizat că, datorită acestui exerciţiu, Steaua a reuşit să câştige Cupa Campionilor Europeni în 1986. "De unde ştie el că nu se mai practică la antrenamente 5 contra 2? A citit în sticla de whiskey, în paharul de whiskey? 5 contra 2 în cantonamentul ăsta nu s-a prea jucat decât 15 minute înaintea jocurilor. E un joc complex. Un joc, pe care noi, la Steaua mare, l-am practicat foarte mult. Cu acest joc, noi, Steaua, cea mai mare echipă a tuturor timpurilor, am câştigat Liga Campionilor şi am învăţat să pasăm din prima şi datorită acestui joc. Acesta era antrenamentul nostru 5 contra 2 şi miuţă 10 contra 10 cu atingeri dintr-o singură atingere. Ce să zică Dinu? Ce să-i ceri lui Dinu? Eu am obţinut cu echipele naţionale trei calificări. E prea puţin pentru Dinu, pentru X, pentru Y. El nu a reuşit nimic. El a reuşit cu Cehoslovacia în opt oameni să ia vreo cinci cu echipa aia mare. El se ia de mine când joc cu Chipciu, Grozav şi ne bate Olanda cu 4-0", a declarat Piţurcă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net