VIDEO / Spania - Tahiti 10-0: portarul învinşilor a părăsit terenul în lacrimi

Ultima actualizare:

Spania a trimis pe teren rezervele, însă ce consolare e asta, atunci când Villa, Torres şi Mata sunt pe teren? Nici una! Iar asta s-a văzut, atunci când, în minutul 5, apărarea celor de la Tahiti a fost depăşită după o combinaţie rapidă, iar Torres a înscris, ca-n curtea şcolii, la colţul scurt, cel al portarului amator, Mikael Roche.

Au urmat 25 de minute în care supervedetele spaniolilor nu şi-au putut depăşi adversarii anonimi. Apoi, trei goluri în opt minute: Silva (31), Torres (33), Villa (39). Aşa s-a stabilit scorul la pauză: 4-0. Totuşi, campioana Oceaniei a lăsat o impresie bună, confirmată şi de raportul posesiei: 63% - 37% în favoarea ibericilor. O statistică decentă, în condiţiile în care, contra Uruguay-ului, în primul meci, Spania a avut balonul 75% din timpul jocului! Tahiti ar fi putut scăpa chiar şi cu mai puţine goluri încasate, dacă, de-a lungul celor 90 de minute, n-ar fi comis o greşeală halucinantă pentru acest nivel. Contra unei echipe care „trăieşte" prin pase filtrante de excepţie, cei de la Tahiti au jucat cu fundaşii la centrul terenului, la limita ofsaid-ului! „Nici nu puteau să aleagă o tactică mai proastă. Nu vezi aşa ceva nici la echipele de sub 11 ani", a comentat fostul internaţional scoţian, Pat Nevin, aflat în studioul BBC.

Inimoasa campioană a Oceaniei s-a descurcat din ce în ce mai greu în repriza a doua. A fost epuizată să alerge după balonul „confiscat" de spanioli. Consecinţa? Încă şase goluri înscrise de iberici prin Villa (49 şi 64), Torres (57 şi 78), Mata (66) şi David Silva (89). Tahiti n-a marcat, aşa cum şi-a propus, însă stadionul a explodat de bucurie, mai întâi, în minutul 78, când Torres a trimis în transversală o lovitură de la 11 metri şi apoi la fluierul de final, când s-au petrecut o serie de scene superbe.

Emoţionat până la lacrimi de sprijinul primit din partea publicului, portarul celor de la Tahiti a fost îmbrăţişat călduros de goalkeeper-ul spaniol, Pepe Reina. Apoi, campionii lumii au făcut coadă pentru a da mâna cu fiecare adversar. Şi un ultim gest de senzaţie: ibericii au ieşit repede de pe teren, pentru ca fotbaliştii din Tahiti să fie aplaudaţi în picioare de 71.000 de spectatori. Spania nu şi-a depăşit recordul pentru cea mai clară victorie obţinută vreodată, care rămâne un 13-0 cu Bulgaria, în 1933. De partea cealaltă, Tahiti şi-a egalat recordul pentru cea mai severă înfrângere. Reprezentanta Oceaniei mai avea un 0-10, însă cu Noua Zeelandă, în 2004.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net