UPDATE VIDEO Fanii unguri au ajuns la Bucureşti: torţe şi steaguri cu Ţinutul Secuiesc! Incidente provocate de maghiari în Gara de Nord

Ultima actualizare:

UPDATE Suporterii care au atacat cu pietre forţele de ordine în zona Şoselei Pantelimon sunt români, o parte a lor fiind reţinuţi în urma incidentelor violente, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache. Fanii români, în număr de aproximativ 400, se îndreptau spre zona destinată suporterilor unguri. Pentru a se evita întâlnirea celor două grupuri, jandarmii le-au comunicat fanilor români să îşi schimbe traseul, moment în care aceştia au devenit violenţi şi au început să arunce cu pietre, o parte a acestora lovind autoturisme parcate în zonă.

Forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene, care i-au obligat pe suporteri să se disperseze şi să fugă printre blocurile din zonă.

Jandarmii, la care s-au alăturat poliţişti, au plecat în urmărirea lor, pentru a preveni declanşarea altor incidente violente.

Enache a mai spus că o parte a suporterilor români au fost reţinuţi, însă nu a precizat numărul acestora.

UPDATE Sosesc declaraţii oficiale în legătură cu prezenţa echipajului SMURD la Gara de Nord. Potrivit medicului Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt SMURD, un singur cetăţean băut a primit asistenţă de specialitate în zona Gării de Nord, acesta neavând legătură cu suporterii maghiari.

Pe de altă parte, paramedicii SMURD au ajuns în zona Pieţei Unirii unde au acordat asistenţă medicală unui suporter care avea leziuni la faţă.

„Alţi trei suporteri maghiari prezentau, de asemenea, leziuni la faţă. Ei se aflau în zona stadionului unde va avea loc meciul. Toate cele patru persoane au fost transportate la Spitalul Pantelimon pentru îngrijiri de specialitate", a explicat, pentru adevărul.ro, medicul Opriţa.

UPDATE Corespondentul nemzetisport.hu aflat la Bucureşti transmite că mai mulţi suporteri maghiari veniţi la meci au atacat autobuze din Capitală.

UPDATE Mai multe persoane primesc îngrijiri din partea echipajului SMURD, la Gara de Nord. Se pare că un suporter ungur se află în comă alcoolică şi a fost transportat la spital

UPDATE La ora 16.30, în Fan Zone-ul Ungariei de la Arena Naţională se află aproape 400 de suporteri, destul de calmi. Deocamdată nu sunt probleme în această zonă

UPDATE La Gara de Nord a ajuns şi un echipaj SMURD. Unii fani ai maghiarilor au aruncat cu diverse obiecte spre călătorii care aşteptau în Gara de Nord, iar câţiva au fost loviţi.

UPDATE Potrivit site-ului maghiar napi-hirek.hu, mai mulţi suporteri români au atacat, vineri după-amiază, un microbuz cu numere de înmatriculare de Ungaria. Incidentul s-a petrecut în judeţul Mureş. Suporterii români au spart două geamuri ale microbuzului. Poliţia a fost informată cu privire la incident cu întârziere, cetăţenii maghiari depunând şi plângere, a declarat, potrivit site-ului maghiar, Gabriela Stoica, purtător de cuvânt al IPJ Mureş.

UPDATE Jandarmii îi ţin încolonaţi la capătul peronului pe suporterii maghiari. Sunt duşi în grupuri de câte 50-60 de persoane spre autobuzele care aşteaptă în faţa Gării de Nord. Al doilea grup ghidat de către forţele de ordine spre autobuzul cu care urma să se deplaseze spre "Arena Naţională" a creat probleme. A fost nevoie de intervenţia "mascaţilor", s-au folosit şi gaze lacrimogene.

Forţele de ordine sunt în alertă, efective numeroase de jandarmi şi poliţişti fiind detaşate pentru a-i însoţi pe unguri pe tot parcursul zilei.

UPDATE Garnitura specială cu suporterii maghiari a ajuns în Gara de Nord. Sunt 13 vagoane şi 930 de suporteri. Şi aici sunt incidente. Fanii maghiari au aprin torţe şi fumigene.

UPDATE Explicaţia Jandarmeriei după incidentele din Centrul Vechi

„Aproximativ 400 de suporteri maghiar trebuiau duşi către fanzone-ul de la Arena Naţională, însă suporterii s-au opus, dorind să mai rămână în Centrul Istoric. Li s-a recomandat, pentru siguranţa lor, să părăsească zona. Unii dintre ei s-au opus, au aruncat cu petarde, cu pietre, unii au devenit violenţă. Nu am scăpat niciodată situaţia de sub control, şi nici nu au fost persoane rănite. Pentru a restabili ordinea publică, colegii mei au folosit materialele din dotare. Urmează ca persoanele care au provocat şi tulburat liniştea publică să fie sancţionaţi contravenţional, iar însă se poate ajunge şi la pedeapsa cu închisoarea", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Adrian Enache. De asemenea, acesta a adăugat că în cadrul Jandarmeriei sunt 15 vorbitori de limbă maghiară care le transmit suporterilor unguri toate informaţiile necesare. În plus, trei poliţişti maghiari au însoţit permanent suporterii veniţi din Ungaria pentru meciul din această seară.

UPDATE Suporterii maghiari din zona Centrului Vechi al Capitalei urmează să fie conduşi la Arena Naţională în Fan Zone-ul organizat special în zona Peluzei Nord (intrarea dinspre strada Pierre de Coubertin) unde le-au fost repartizate tichetele de acces la meci.

UPDATE Garnitura de tren specială cu care sosesc cei mai mulţi suporteri maghiari la Bucureşti încă nu a ajuns în Gara de Nord. Trenul are întârziere, din cauza faptului că fanii au tras semnalul de alarmă în apropierea Capitalei

UPDATE Incidente în Centul Vechi, în jurul orei 15.30, unde mai multe zeci de fani ai maghiarilor au creat probleme. Ultraşii unguri au fost evacuaţi din zonă de către forţele de ordine. S-au folosit gaze lacrimogene. În total, în jur de 300 de fani maghiari ar fi în zonă. Suporterii unguri au fost urcaţi în mai multe autobuze RATB şi duşi spre Arena Naţională

UPDATE Potrivit ultimelor informaţii, garnitura specială de tren în care s-ar afla grosul suporterilor maghiari, în jur de 1.500, ar urma să ajungă la Bucureşti mai devreme, în jurul orei 15.45

UPDATE Şase persoane au fost ridicate de poliţişti, în noaptea de joi spre vineri, în urma unei altercaţii care a avut loc în Centrul Vechi. Printre acestea se numără un român şi cinci suporteri maghiari. Un suporter maghiar, de 38 de ani, a suferit un traumatism cranio-facial în urma altercaţiei care a avut loc în zona Bulevardului Corneliu Coposu din Capitală. Mai multe detalii despre incident aici.

UPDATE - Au apărut mai multe detalii despre incidentele care au avut loc, azi dimineaţă, pe Stadionul Dinamo: *Fanii care i-au înjurat pe fotbaliştii dinamovişti, aflaţi la antrenament, nu erau unguri, ci susţinători ai celor de la „U" Cluj. Aceştia au venit la Bucureşti pentru a merge la „Arena Naţională", împreună cu galeria „câinilor", cele două echipe fiind înfrăţite. *S-a crezut că suporterul clujean, care a sărit gardul şi i-a atacat pe dinamovişti e ungur, fiindcă omul era într-o stare avansată de ebrietate şi nu mai vorbea coerent limba română. *Clujeanul care a sărit la bătaie cu jucătorii dinamovişti a primit o corecţie fizică de la întreagă echipă şi a fost salvat de intervenţia jandarmilor. Se pare că Alex Curtean a fost cel mai activ fotbalist în această mică partidă de karate. *Fanii clujenilor şi-au cerut scuze pentru incidentele provocate la Stadionul Dinamo.

UPDATE Un tren InterCity a ajuns in Gara de Nord de la Budapesta. Din el au coborât vreo 20 de fani ai naţionalei Ungariei. Grosul suporterilor maghiari sunt aşteptaţi să sosească în Capitală până la ora 17.

Trenul ce transportă 1.2000 de fani va sosi la ora 14.00 în Gara de Nord, restul urmând să ajungă în ţară cu maşinile personale sau autocare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net