Tătăruşanu, din titular în Ligă, rezervă în Italia

Ultima actualizare:

    Ciprian Tătăruşanu  va semna pe trei ani cu Fiorentina
Ciprian Tătăruşanu va semna pe trei ani cu Fiorentina

Ciprian Tătăruşanu este ocupat în această perioadă cu amicalele echipei naţionale, dar imediat cum scapă va merge în Italia pentru a semna contractul cu toscanii. La cinci iunie, portarul este aşteptat la Florenţa pentru semnătura finală.

Toate ziarele din Peninsulă arată că Tătăruşanu şi Fiorentina au ajuns la un acord pentru un contract pe trei ani. Jucătorul urmează să primească la semnătură şi o sumă de bani consistentă, ca primă de instalare pentru că vine gratis, fără să mai trebuiască plătit vreun euro Stelei.

Transferul în Serie A este însă o sabie cu două tăişuri pentru titularul postului de portar al echipei naţionale.

Pe de o parte, trecerea de la Liga I la Il Calcio este un progres ca imagine, dar şi financiar.

Pe de altă parte, Tătăruşanu, om de bază la Steaua în toate competiţiile, este anunţat din start ca rezervă a brazilianului Neto, preferatul antrenorului Vincenzo Montella. În aceste condiţii, este posibil ca stelistul să devină un nou caz Costel Pantilimon, care a privit cu mare entuziasm trecerea la Manchester City, de care apoi nu mai ştia cum să scape pentru că a jucat foarte puţin în cei trei ani de contract.

Până atunci, Ciprian Tătăruşanu devine însă al patrulea fotbalist român care va îmbrăca tricoul violeţilor, după Marius Lăcătuş (1990-1991), Bogdan Lobonţ (2005-2007) şi Adrian Mutu (2006-2011). Fiorentina a încheiat sezonul pe locul patru în campionatul Italiei şi va juca în Liga Europa în sezonul viitor.

Tătăruşanu nu este nici pe departe singura pierdere a Stelei în această vară. Bogatinov, Georgievski, Kapetanos şi Piovaccari au plecat şi ei liberi de contract, în timp ce pentru Pintilii, Gardoş, Szukala, Latovlevici, Adi Popa şi Tănase sunt oferte scrise, aproape acceptate. Nici jucătorii care au jucat mai puţin în sezonul trecut nu mai sunt încântaţi să rămână în Ghencea. Prepeliţă, Răduţ, Pîrvulescu şi Neagu şi-au anunţat deja impresarii să le caute echipe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net