Szabolcs Szekely: «Am început să dau goluri când m-am mutat din cămin!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cel mai bun marcator al acestui campionat nu vine de la Steaua, Dinamo sau CFR Cluj, ci de la o nou promovată. Atacantul echipei ACS Poli Timişoara, Szabolcs Szekely, a marcat cinci goluri în primele trei etape din Liga I, inclusiv în poarta lui Dinamo şi CFR şi toată lumea se întreabă de unde a apărut. Click! vă prezintă povestea anonimului care vrea să scrie istorie pe Bega.

Szabolcs Szekely, atacantul echipei ACS Poli Timişoara, a urcat în ultimul tren al carierei de fotbalist. În urmă cu doi ani juca în Liga a III-a, la anonima echipă AC Recaş, iar acum, în primele trei etape ale sezonului din Liga I, a marcat un gol în poarta celor de la Dinamo (2-0), două celor de la CFR Cluj (2-2) şi alte două, în ultima etapă, cu Gaz Metan Mediaş (2-1), rezultate care i-au dus pe timişoreni pe primul loc în clasament.

"Eu nici nu mă mai gândeam că ajung să joc în prima divizie. Iată că la 28 de ani am revenit. Trebuie să îi mulţumesc domnului profesor Velcea. În urmă cu şase luni mi-a spus să mă mut din Complexul Studenţesc, pentru că nu este o atmosferă benefică pentru performanţă. Mi-a spus că am nevoie de o zonă liniştită, unde să mă pot odihni. Şi m-am mutat. Acum, se văd roadele. Sper ca visul pe care îl trăiesc să nu se termine", a declarat Szekely.

Jucătorul originar din Aiud a început să joace fotbal la vârsta de nouă ani, când a fost dus de tatăl său la echipa locală Metalul. La 15 ani a părăsit oraşul natal, după ce Remus Vlad a pus ochii pe el şi l-a luat la Gloria Bistriţa. "Am debutat în prima ligă la 17 ani, la un meci Gloria Bistriţa - FC Bacău. La Bistriţa juca pe atunci actualul meu antrenor, Vali Velcea. De atunci ne ştim. Dar pentru că nu am prea jucat, am fost împrumutat la Oaşul Negreşti, apoi la Câmpina şi la Alba Iulia", a povestit fotbalistul. În 2004, după ce a devenit golgeterul în liga secundă cu Câmpina, pe Szabolcs Szekely a pus ochii Dan Petrescu, care tocmai ce promovase cu Unirea Urziceni în prima ligă.

"A fost o perioadă frumoasă la Urziceni, chiar dacă am stat doar două luni. Am avut şansa să am coechipieri cum ar fi Stelea, Mara, antrenor era Dan Petrescu. Pentru că nu am prea fost folosit am decis să merg la Otopeni, unde am jucat meci de meci sub comanda lui Liviu Ciobotariu. Am avut o relaţie bună cu el aşa că l-am urmat la Internaţional Piteşti. După un tur în care am marcat şapte goluri, m-am certat cu cei de acolo şi am venit la CFR Timişoara, tot în liga a II-a, apoi am mers la echipa de liga a III-a AC Recaş. De aici a început ascensiunea, promovând până în Liga I, unde sunt acum la nivelul maxim al carierei mele", şi-a sintetizat acesta cariera.

Oraşul vinului i-a adus renumele de beţiv

În perioada petrecută la Recaş şi-a „câştigat", pe nedrept spune el, eticheta de prieten al vinului. „Acum trei ani ne-am dus cu echipa la Cramele Recaş, la o petrecere. Am dat un interviu la o televiziune, iar la final reportera m-a rugat să ciocnesc un pahar de vin cu colegul meu, Alin Paleacu. De atunci tot apare o poză cu mine cu paharul de vin şi toată lumea mă întreabă dacă sunt băutor înrăit. De fiecare dată trebuie să explic că nu este adevărat", s-a scuzat Szabolcs Szekely. Acesta a explicat şi postul pe Facebook de după meciul cu Dinamo, când a scris că cel mai mult îl motivează un pahar cu vin: „A fost doar o glumă".

Cea mai mare bucurie: golul cu Dinamo

Meciul cu Dinamo, disputat în faţa a peste 20.000 de spectatori, a fost ceva extraordinar pentru Szekely. „A fost primul meu gol în Divizia A. Şi ce gol, cu Dinamo, în faţa atâtor spectatori. Acest meci îmi va rămâne mereu în amintire. Antrenorul m-a scos la final pentru ca publicul să mă poată aplauda. A fost o senzaţie unică", a declarat Szabolcs Szekely, care a spus totuşi că şi dubla de la CFR Cluj este un moment excepţional al carierei lui. De atunci, din prima etapă, el a mai marcat patru goluri, ajungând acum să împartă primul loc în clasamentul golgheterilor cu atacantul Astrei Giurgiu, Constantin Budescu.

Cine e Szabolcs Szekely

Data naşterii: 29 iunie 1985Locul naşterii: AiudPoziţie: atacantA jucat la Gloria Bistriţa, Oaşul Negreşti, Apulum Alba Iulia, Unirea Urziceni, ACS Recaş, ACS Poli Timişora

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net