Liga Campionilor / Steaua, afară din Europa!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Steaua a terminat la egalitate, 0-0, cu Schalke, şi a ratat orice şansă de calificare în primăvara europeană a cupelor europene.

Steliştii aveau aşteptări mari de la meciul de aseară, în care au întâlnit o echipă fără portarul titular, lăsat acasă, dar şi fără vedeta Boateng, devenit indisponibil cu câteva ore înaintea partidei. Cu toate acestea, ocaziile au întârziat să apară, şi abia în minutul 31 Piovaccari avea să rateze o primă ocazie de a deschide scorul. Acelaşi vârf italian a fost protagonistul celei mai controversate faze a meciului, în minutul 69, atunci când capul i-a fost boxat de portarul advers. Din păcate, arbitrul nu a acordat penalty-ul cuvenit echipei noastre. Centralul şi-a spălat păcatele, dacă se poate spune aşa, în minutul 87, atunci când nu le-a dat nici nemţilor un 11 metri la un fault al lui Gardoş supra lui Szalai.

Meciul s-a încheiat cu o nouă ratare a lui Piovaccari, şi astfel Steaua a obţinut al treilea punct în actuala ediţie a Ligii Campionilor. Insuficient însă atât pentru calificarea în primăvara europeană - în celălalt meci al grupei, FC Basel a învins cu 1-0 pe Chelsea, distanţându-se la 5 puncte de Steaua - cât şi pentru evitarea egalării unui record ruşinos: 22 de meciuri consecutive fără victorie în Liga Campionilor.

Varela, debut în Liga Campionilor. Fundaşul adus pe un milion de euro de la Vaslui, Varela, a debutat pentru Steaua în Liga Campionilor. El a fost introdus în minutul 46 în locul lui Neagu, care şi-a făcut şi el debutul ca titular în Ligă în echipa lui Reghecampf.

Iancu a fost iertat. În minutul 77 pe teren a fost introdus Iancu în locul lui Chipciu.

A fost primul meci jucat de puştiul minune al Stelei, care a fost în sfârşit iertat după scandalul de la naţionala de tineret. Acel „derapaj" l-a costat jumătate din prima de calificare în Liga Campionilor şi i-a adus o suspendare de câteva meciuri din lotul Stelei, suspendare impusă de Gigi Becali, din puşcărie. În ceea ce-l priveşte pe patronul Stelei, acesta a aflat ieri că are de stat fix 3 ani şi jumătate în închisoare, cererile lui de reducere a pedepsei fiind respinse.

! Bourceanu, suspendat pentru Londra. În chiar ultimul minut al primei reprize, căpitanul Stelei, Alexandru Bourceanu, a primit cartonaş galben. Un moment important, deoarece din această cauză Bourceanu va lipsi de la partida din ultima etapă, cu Chelsea, de la Londra. Altfel, el ar putea semna în iarnă un precontract cu Stuttgart, grupare unde va fi coleg cu Alexandru Maxim.

S-a jucat cu acoperişul tras

Pentru a proteja terenul de ninsoarea căzută ieri în Bucureşti, organizatorii au cerut aprobarea observatorului UEFA pentru a putea trage acoperişul „Arenei Naţionale". Cum aceasta a venit, partida s-a disputat cu copertina trasă, dar asta nu a împiedicat fulgii să cadă liniştiţi asupra jucătorilor. Ningând viscolit, zăpada intra în stadion prin spaţiile libere de deasupra inelelor superioare ale tribunelor. Din păcate, la meci nu au asistat decât aproximativ 10.000 de suporteri stelişti, iar atmosfera nu a fost atât de incendiară pe cât se aşteptau gazdele.

Acoperişul nu a putut opri ninsoarea în prima repriză (foto: Răzvan Păsărică)

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net