Steaua a fost părăsită de fani

Ultima actualizare:

De la meciul-tur cu Legia (1-1), din 21 august, din play-off-ul pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, Steaua „pierde“ fani constant, în cea mai tare competiţie intercluburi. 50.655 de suporteri s-au aflat atunci în tribunele de pe „Arena Naţională“, cea mai mare audienţă a roş-albaştrilor în acest sezon, pe teren propriu. Cu ajutorul rezultatului de la Varşovia (2-2), echipa lui Reghecampf a ajuns în grupele Ligii Campionilor, apoi oficialii roş-albaştrilor şi-au făcut planurile. Se aşteptau la arene pline, care să-i împingă de la spate, dar preţurile biletelor le-au dat peste cap calculele.

De la 50.000 la 23.000 de spectatori

La începutul lui septembrie, Steaua a pus în vânzare pachete pentru toate cele trei meciuri din grupe, dar preţurile între 210 lei (cele mai ieftine, de la peluză) şi 1.650 lei (cele mai scumpe, la VIP) nu i-au atras pe fani.

Roş-albaştrii n-au vândut decât 13.000 de pachete, apoi nu i-a ajutat nici debutul din competiţie, eşecul la scor de la Schalke, 0-3. La primul meci pe teren propriu în grupele Ligii Campionilor, deşi adversarul a fost Chelsea, în tribune n-au fost decât 36.713 de suporteri.

Cu 16.287 mai puţini decât în primăvară, cu aceeaşi echipă, în Liga Europa. Şi preţul biletelor pentru acest meci a fost destul de piperat, între 90 şi 650 de lei. A urmat încă un eşec (0-4), apoi o nouă scădere a audienţei, la următoarea partidă de Ligă, deşi aici a contat probabil şi numele adversarului. Cu Basel (1-1), în tribunele de pe „Arena Naţională“ nu s-au aflat decât 23.899 de spectatori. Astăzi, cu Schalke, la ultimul meci de acasă din grupele competiţiei, şi cel mai important, în acest moment, sunt şanse mari să fie şi mai puţini.

20.000 de bilete vândute, dar 13.000 din „pachete“

Dacă roş-albaştrii nu câştigă, aventura europeană s-a încheiat. Iar tocmai în acest moment, aportul fanilor ar fi putut fi decisiv. Totuşi, până ieri, Steaua vânduse doar 20.000 de bilete pentru „finala“ cu Schalke, dar 13.000 provin din pachetele de la începutul sezonului. „În Champions League, biletele mai scumpe şi suporterul care vine meci de meci nu are aşa mulţi bani. Vin oamenii mai înstăriţi, unii sunt nemulţumiţi, eu ştiu? Dar suporter nu înseamnă să vii doar atunci când e bine la echipă, când câştigă, suporter trebuie să fii în orice situaţie“, a spus Alex Chipciu.

Casele de bilete de la „Arena Naţională“ sunt deschise şi marţi, începând cu ora 11.00 (tichetele costă între 70 de lei, la peluze, şi 550 de lei, la zona VIP).

Şi previziunile meteo, care creditează la ora meciului ninsoare abundentă şi zero grade Celsius nu sunt încurajatoare, aşa că n-ar fi exclus ca o parte dintre fani să rămână acasă.

Totuşi, Steaua e însă departe de cele mai proaste audienţe ale sale de pe teren propriu, all-time.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net