Steaua- Dinamo 5:2. Steliştii sunt cu un pas în finală

Ultima actualizare:

    Tănase a înscris  golul de 4-1,  după acţiunea  lui Adi Popa (fotografii: răzvan păsărică/mediafax)
Tănase a înscris golul de 4-1, după acţiunea lui Adi Popa (fotografii: răzvan păsărică/mediafax)

Deşi dezechilibrat pe hârtie, toată lumea a vorbit despre turul semifinalei din Cupa României ca despre cel mai interesant Steaua - Dinamo din istorie. La bază era iluzia oferită de acel 1-1 din campionat, pe care „câinii" au lăsat să se înţeleagă că-l pot repeta. N-a fost însă deloc aşa, ci dimpotrivă.

Primele 15 minute ale partidei care s-a jucat cu 45.000 de oameni în tribune au fost echilibrate, cu nicio ocazie de nicio parte. Nicuşor Stanciu, omul scos de Reghecampf de pe teren cu Năvodari pe considerent că nu putea ajunge la poartă, a fost de această dată singurul care i-a dus pe stelişti la buturile adverse. Lovitura liberă executată în minutul 15 a trecut milimetric de ţintă, iar lovitura de cap a trimis mingea în bară în minutul 18.

A urmat o presiune a Stelei şi Dinamo n-a rezistat. În minutul 22, Latovlevici a trimis o centrare, sau un şut, nici el nu ştie probabil, care l-a prins pe picior greşit pe Bălgrădean şi a venit deschiderea scorului. Dinamo a egalat nesperat prin puştiul Rotariu, care a fructificat o abrambureală a lui Varela şi Pintilii, şi lucrurile păreau că se complică pentru roş-albaştri. În ultimele cinci minute ale primei reprize, Steaua a demolat-o însă pe Dinamo, înscriind de trei ori. Prima dată a făcut-o Varela, datorită unei greşeli a lui Rotariu, confirmând că în Ghencea fundaşii marchează mai des decât atacanţii. Apoi, Chipciu a făcut 3-1 printr-un şut deviat de un fundaş dinamovist, iar Tănase a dus scorul la 4-1 după o fază extraordinară, creată de Adi Popa.

Ce mai putea face Stoican şi Dinamo în asemenea condiţii? Cum golurile în deplasare contează în Cupă, Ţucudean şi compania au revenit totuşi de la vestiare cu gândul să mai marcheze şi dacă se poate, să nu mai primească, astfel încât returul să nu rămână o utopie. Lazăr a reuşit asta în minutul 53, lăsând impresia unei a doua părţi cu la fel de multe goluri. Jocul a stagnat însă şi în loc să se apropie, Dinamo a mai încasat un gol, de la Keşeru, în minutul 76, care a pus-o tot la trei distanţă de Steaua. Pe 17 aprilie, chiar în Joia Mare, Dinamo are astfel nevoie de o minune comparabilă cu Învierea pentru a merge în finală.

«Câinii» au câştigat duelul galeriilor

Steaua - Dinamo a fost ca întotdeauna şi un duel al galeriilor. Cei 10.000 de suporteri ai trupei din „Groapă" au ţinut de multe ori piept poporului roş-albastru, iar la coregrafii au ieşit chiar învingători. Dacă steliştii au renunţat la exasperantele stele şi au afişat o cupă care nu prea le-a ieşit, dinamoviştii au prezentat un desen cu un monstru cu trei capete însoţit de mesajul: „Nicio mitologie nu a cunoscut cât poate fi de tare puterea câinelui din Ştefan cel Mare".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net