Săpunaru, amendă-record: 90.000 de euro

Ultima actualizare:

Săpunaru a primit cea mai mare amendă, 90.000 de euro, şi o suspendare de şase luni, Helton a încasat o sancţiune de 60.000 de euro, iar Hulk (suspendare trei luni), Fucile şi Rodriguez câte 45.000 de euro. Românul a fost rezervă atunci, dar la final, alături de Hulk, a bătut un om de ordine şi de aici situaţia a generat, fiind implicaţi şi ceilalţi coechipieri de la Porto.

În acest moment, doar Helton şi Fucile mai evoluează la FC Porto, în timp ce Săpunaru a ajuns la Elche, Hulk la Zenit Sankt Petersburg, iar Cristian Rodriguez la Atletico Madrid.

Presa portugheză a scris, la 11 octombrie 2011, că Săpunaru risca închisoarea în Portugalia, după ce Ministerul Public a cerut acuzarea românului de vătămare corporală, în urma incidentului din 2009.

Ministerul Public a susţinut că jucătorii i-au agresat pe agenţii Ricardo Silva şi Sandro Correia, acţionând în "formă deliberată, dorind şi reuşind să-i molesteze fizic pe cei doi". Conform presei portugheze, Săpunaru l-a lovit pe Sandro Correia în cap şi la abdomen, iar Hulk doar la abdomen.

În 22 decembrie 2009, Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste Portugheze i-a suspendat provizoriu pe Săpunaru şi Hulk. Liga Profesionistă de Fotbal din Portugalia a iniţiat, la 12 ianuarie 2010, proceduri disciplinare împotriva jucătorilor Hulk şi Cristian Săpunaru, împotriva cluburilor Benfica Lisabona şi FC Porto şi împotriva arbitrului Lucilio Baptista, după incidentele ce au avut loc în tunelul de la vestiare, pe stadionul Da Luz. FC Porto a pierdut partida cu Benfica, scor 0-1, iar la finalul meciului, Hulk şi Săpunaru au fost implicaţi într-un incident pe tunelul de acces la vestiare.

La 24 februarie 2010, membrii Consiliului de Justiţie al Federaţiei Portugheze de Fotbal au decis reducerea suspendării lui Săpunaru la patru etape.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net