Atenţie, tricolori! Vezi cele mai ruşinoase rezultate ale naţionalei din ultimul deceniu!

Ultima actualizare:

    Cristi Tănase (Fotografii: Reuters)
Cristi Tănase (Fotografii: Reuters)

România se pregăteşte pentru două meciuri aparent lejere în preliminariile Cupei Mondiale, vineri în deplasare cu Andorra şi marţi acasă cu Estonia. Din postura de mari favoriţi, tricolorii trebuie să evite orice surpriză neplăcută din partea celor doi "pitici" ai fotbalului european.

În istoria recentă, naţionala României s-a obişnuit să câştige fără mari probleme meciurile cu echipele slabe ale continentului. Au existat însă şi trei excepţii, extrem de "dureroase".

3 septembrie 2010, România - Albania 1-1

Cu Răzvan Lucescu pe bancă, România a început cu stângul preliminariile pentru Campionatul European din 2012. Pe teren propriu, la Piatra-Neamţ, jucătorii noştri s-au împiedicat de Albania, scor 1-1, rezultat care ne-a costat ulterior calificarea la turneul final din Ucraina şi Polonia. Deşi Bogdan Stancu deschisese scorul în minutul 80, albanezii au egalat cu două minute înainte de final.

6 septembrie 2008, România - Lituania 0-3

Actulaul selecţioner, Victor Piţurcă, are şi el o experienţă neplăcută contra echipelor mici. În precedentul său mandat pe banca naţionalei, Piţi a comis-o cu Lituania, echipa baltică impunându-se la Cluj cu un neverosimil 3-0. În urma acestu rezultat, şansele noastre de a ajunge la Mondialul din 2010 din Africa de Sud erau compromise din start.

17 noiembrie 2004, Armenia - România 1-1

În campania de calificare la Mondialul 2006 din Germania, România nu-şi permitea să piardă puncte contra echipelor mici pentru a putea emite pretenţii la calificare într-o grupă cu Cehia şi Olanda. Tricolorii conduţi atunci de Anghel Iordănescu au remizat însă ruşinos în Armenia (1-1), contra unei naţionale care nu spunea nimic în fotbal la acea oră. Eşecul i-a fost fatal "Generalului" Iordănescu, care şi-a dat demisia după acel meci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net