«Începe o nouă eră la FRF»

Ultima actualizare:

    Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

După 24 de ani, Mircea Sandu nu mai conduce fotbalul românesc. Şefia Federaţiei a ajuns în mâinile tânărului Răzvan Burleanu (29 de ani), candidatul care l-a atacat cel mai dur în campania electorală pe „Naşul" Sandu.

A fost nevoie de aproape şase ore pentru ca Adunarea Generală a FRF să aleagă ieri persoana care va ocupa funcţia de preşedinte al FRF. Cu o zi înainte, condamnarea lui Gică Popescu la închisoare cu executare le-a oferit celor cinci candidaţi rămaşi (Vasile Avram, Răzvan Burleanu, Gheorghe Chivorchian, Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu) speranţa că se vor sui pe scaunul ocupat în ultimele două decenii de Mircea Sandu.

Pe lângă „bomba" ieşirii din cursă a lui Popescu, „Naşul" Sandu a mai primit ieri o lovitură sub centură. Mai exact, câştigătorul alegerilor a fost persoana cea mai puţin agreată de fostul preşedinte. După două tururi de scrutin, Răzvan Burleanu l-a învins în „finală" pe Vasile Avram, scorul la voturi fiind de 113 la 60 pentru cel care conducea până în prezent Federaţia de Minifotbal.

De altfel, funcţia lui Burleanu a fost ironizată mereu de Mircea Sandu cu termenul de „mini-candidat". Războiul declaraţiilor dintre cei doi va ajunge şi în justiţie, Sandu fiind hotărât să-l dea în judecată pe Burleanu după ce a fost catalogat de acesta drept „impostor".

"A fost o zi grea, dar frumoasă. Am câştigat după 24 de ani de închidere, cât domnia lui Ceauşescu, în care FRF arăta exact ca România de înainte de '89. Revoluţia de care se temea Mircea Sandu începe chiar acum!", a anunţat Răzvan Burleanu imediat după victoria în alegeri, dând astfel o adevărată declaraţie de război vechii conduceri a Federaţiei.

Prima măsură luată de Răzvan Burleanu în postura de şef al Federaţiei a fost să-l îndepărteze pe Adalbert Kassai, secretarul general al FRF şi mâna dreaptă a lui Mircea Sandu. „Ca să nu uit, domnule Kassai, mâine aştept pe biroul meu demisia dumneavoastră. Sper să nu fiu pus în postura de a fi primul om pe care-l dau afară", a declarat Burleanu, umilindu-l pe Kassai în faţa Adunării Generale.

- S-a născut la 1 iulie 1984, la Focşani, fiind cel mai tânăr preşedinte de Federaţie sportivă din România.- Este fiului fostului fotbalist al echipei FCM Bacău, Gheorghe Burleanu, jucător cu peste 300 de meciuri în Divizia A, între anii 1980-1990.- A practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis să renunţe la sportul de performanţă urmând cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti. - A urmat cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, definitivându-şi studiile prin susţinerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA. - A lucrat inclusiv în Administraţia Prezidenţială.- Este şi preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, care reuneşte peste 30.000 de jucători şi peste 2.000 de echipe din 37 de judeţe. - Este din 2012 preşedintele Federaţei Europene de Minifotbal, for cu 29 de federaţii naţionale afiliate printre care se numără Anglia, Germania, Spania, Italia, Rusia, Polonia, Cehia, Grecia, Turcia şi peste un milion de jucători legitimaţi.- Vorbeşte fluent trei limbi străine: franceza, engleza şi rusa.

Gheorghe Chivorchian

simeon stalpnicul png

Ajutat de Puşcaş şi Chivorchian

În discursul ţinut înainte de startul votului, Marcel Puşcaş şi-a retras candidatura şi i-a oferit voturile lui Burleanu. Cu acest ajutor nesperat, Burleanu a câştigat primul tur de scrutin cu 72 de voturi, urmat de Avram cu 52 şi de Chivorchian cu 29 (ultimul candidat, Sorin Răducanu, n-a primit nici măcar un vot!).

Marcel Puşcaş

simeon stalpnicul png

Eliminat din "finală", Chivorchian şi-a îndemnat şi el susţinătorii să-l aleagă pe Burleanu în dauna lui Avram. Astfel, victoria lui Burleanu a fost uşurată considerabil chiar de către doi dintre adversarii direcţi. Rămâne de văzut care va fi "răsplata" pe care o vor primi în viitor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net