Război între greii fotbalului! Platini: «Nu-l mai susţin pe Blatter la FIFA»

Ultima actualizare:

    Platini (stânga) nu mai e prieten cu Blatter
Platini (stânga) nu mai e prieten cu Blatter

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat că nu îl va susţine pe Joseph Blatter pentru un nou mandat la conducerea FIFA, elveţianul de 78 de ani fiind la putere din 1998.

"Nu îl susţin pentru un nou mandat. El ştie asta, i-am spus-o. Cred că FIFA are nevoie de un suflu nou. Un nou mandat pentru el nu ar fi un lucru bun pentru fotbal. Însă Blatter este o persoană care trebuie respectată, are tot respectul meu", a spus Platini.

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a declarat că Joseph Blatter va fi reales în funcţia de preşedinte al FIFA, în cazul în care va candida pentru al cincilea mandat. "Dacă Sepp Blatter merge pe drumul pe care a decis să meargă, sunt de părere că va fi reales", a spus Valcke.

Blatter nu şi-a declarat oficial intenţia de a candida, dar a afirmat, miercuri, la Congresul FIFA de la Sao Paulo, că este pregătit să meargă mai departe şi că misiunea sa nu se va încheia în 2015, la finalul actualului mandat. "Mă simt bine. Mandatul meu se va termina la 29 mai 2015, dar misiunea mea nu se va încheia atunci. Vă spun că împreună vom contrui o nouă imagine pentru FIFA, avem un buget pentru perioada 2014-2018. Voi decideţi pe cine veţi vota în 2015, dar sunt pregătit să vă însoţesc în viitor", a spus Blatter, care se află în funcţie din 1998.

Până în prezent, singurul care şi-a anunţat oficial candidatura este francezul Jerome Champagne, în vârstă de 55 de ani, fost adjunct al secretarului general al FIFA.

Președintele Federației Olandeze de Fotbal, Michael Van Praag, a declarat, marți, că i-a cerut lui Joseph Blatter să nu mai candideze pentru un nou mandat la conducerea FIFA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net