Raul Rusescu, înlocuit de copia lui fidelă, Keşeru

Ultima actualizare:
Claudiu Keşeru
Claudiu Keşeru

Unul e dreptaci, celălalt stângaci. Rămasă fără Rusescu, transferat la Sevilla, Steaua s-a orientat rapid, fiind în discuţii avansate cu Claudiu Keşeru, un golgheter la fel de rasat. Totul depinde însă de decizia UEFA privind viitorul european al roş-albaştrilor.

Ieri, Raul Rusescu şi-a făcut bagajele cu destinaţia Sevilla. În Andaluzia, cel mai bun marcator al Ligii I în ultimul sezon a efectuat vizita medicală, iar astăzi va fi prezentat oficial la echipa spaniolă.

„Au fost doi ani minunaţi la Steaua. Mi-am luat la revedere de la băieţi. Sper să nu am probleme şi să semnez cu Sevilla", a declarat Rusescu la plecarea din ţară. Pentru fanii Stelei care simt acest transfer ca o imensă pierdere, a venit şi o veste îmbucurătoare.

Claudiu Keşeru s-a numărat printre golgeterii Ligii secunde franceze


    Claudiu Keşeru
Claudiu Keşeru

Mai exact, managerul Mihai Stoica tratează de zor în aceste zile aducerea lui Claudiu Keşeru, rămas liber de contract după despărţirea de Angers, formaţie din liga a doua franceză.

Dacă afacerea se va realiza, atunci Laurenţiu Reghecampf se va trezi în lot cu un nou Rusescu, Claudiu Keşeru fiind o copie în oglindă a lui Raul. La stil de joc şi la mentalitate, Rusescu şi Keşeru seamănă ca două picături de apă, cu o singură diferenţă majoră, demnă de luat în seamă. Astfel, în timp ce fostul stelist se bazează în execuţii pe piciorul drept, Claudiu e stângaci din naştere.

Dacă n-ar fi existat cazul „Valiza" şi condamnarea lui Gigi Becali, Claudiu Keşeru ar fi ajuns deja în Austria, în cantonamentul Stelei. Aşa, transferul orădeanului depinde mult de ceea ce va hotârî UEFA cu privire la excluderea sau nu a campioanei României din actuala ediţie a cupelor europene. Keşeru are şi motive să aştepte, fiind curtat şi de alte echipe importante din Europa, precum Olympiacos, Sampdoria sau Bastia.

Luând în considerare golurile marcate în sezonul 2012-2013 la echipele de club, Rusescu şi Keşeru sunt atacanţii români cei mai eficienţi. Cu 21 de goluri în Liga I plus alte cinci în Europa League, Rusescu e lider detaşat, în timp ce Keşeru îl urmează în ierarhie graţie, reuşind să puncteze de 18 ori pentru Angers în ultimul an (17 goluri în liga a doua franceză şi încă unul în Cupa Ligii Franţei).

- Ambii preferă să joace pe postul de atacant retras, în spatele unui vârf clasic, de careu.- Atât Rusescu cât şi Keşeru se bazează mult pe forţa şutului de la distanţă, cu numeroase reuşite din afara careului de 16 metri.- La amândoi, procedeul tehnic favorit e driblingul scurt, urmat de finalizare în forţă.- Având înălţimi în jurul a 1,80 metri, niciunul dintre ei nu excelează la jocul aerian.- Amândoi sunt specialişti la executarea loviturilor de la 11 metri.- Ambii sunt fotbalişti de moral: cu cât primesc mai multă încredere din partea antrenorului, cu atât joacă mai bine.

- Rusescu e dreptaci, iar Keşeru stângaci- Keşeru bate mai bine loviturile libere din preajma careului- Rusescu e mai abil în faţa porţii, având un plasament mai inspirat- Keşeru are o viteză superioară, pretându-se mai bine jocului pe contraatac

Rusescu (Steaua) 26 Keşeru (Angers) 18Alexe (Dinamo) 15Budescu (Astra) 15M. Niculae (Vaslui şi Shandong) 14Zicu (Gangwon) 13Pena (Oţelul şi Baku) 12Buga (Braşov) 12Mutu (Ajaccio) 11Stancu (Orduspor) 11

Ieri s-a judecat la Tribunalul Bucureşti cererea de eliberare temporară din Penitenciarul Jilava a ui Gigi Becali. După audieri, magistraţii au anunţat că decizia o vor face publică de abia mâine. Patronul Stelei le-a explicat judecătorilor că vrea să fie alături de familie într-un moment important:" Fiica mea va face majoratul în  august. Sunt 18 ani de când aştept acest moment". Becali este închis pentru trei ani, după ce a fost condamnat în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net