Rădoi şi Petre Marin riscă închisoarea pentru că au minţit pentru Gigi Becali în cazul "Valiza". Vezi despre ce este vorba!

Ultima actualizare:

Pe parcursul judecăţii dosarului, mai multe persoane au fost audiate ca martori, printre ele şi câţiva jucători de la Steaua şi de la Universitatea Cluj. Steliştii au fost Mirel Rădoi, fostul căpitan al echipei şi finul lui Becali, dar şi fostul fundaş, Petre Marin. Ambii au fost întrebaţi dacă au avut cunoştinţă despre darea de mită a lui Gigi Becal şi ambii au spus sub jurământ că nu ştiau nimic.

Procurorii au venit însă mai târziu cu două înregistrări telefonice în care se demonstrează că Rădoi şi Petre Marin nu numai că ştiau de ce pune patronul la cale, dar că ei erau de fapt negociatorii direcţi cu jucătorii de la "U" Cluj. În aceste condiţii, instanţa a transformat statutul lui Mirel Rădoi şi Petre Marin din martori, în inculpaţi. Acum, cei doi sunt cercetaţi pentru mărturie mincinoasă sub jurământ, sperjur, şi riscă închisoarea.

în codul penal românesc, mărturia mincinoasă este prevăzută la art. 260 din Codul penal, care spune: "Fapta martorului care într-o cauză penală, civilă, disciplinară sau în orice altă cauză în care se ascultă martori, face afirmații mincinoase, ori nu spune tot ce știe privitor la împrejurările esențiale asupra cărora a fost întrebat, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani".

În acest moment, Mirel Rădoi, 32 de ani, evoluează pentru saudiţii de la Al Ain şi este cel mai bine plătit fotbalist român, cu un salariu de trei milioane de euro pe an, iar Petre Marin, 40 de ani, este retras din activitatea de fotbalist.

În cazul unei condamnări, Mirel Rădoi şi Petre Marin n-ar fi singurele victime colaterale ale lui Becali în cazul "Valiza". Selecţionerul Victor Piţurcă, care a semnat şi el în necunoştinţă de cauză nişte hârtii care să-l favorizeze pe "infractor", a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net