Ploieştenii joacă pentru Adi Mutu

Ultima actualizare:

    Petrolul (Foto: Răzvan Păsărică)
Petrolul (Foto: Răzvan Păsărică)

Ajuns la 35 de ani, Adrian Mutu a scris istorie în campionatul Italiei, e cel mai bun marcator, alături de Hagi, pentru “tricolori” (35 de goluri), însă nu a câştigat niciun trofeu în toată cariera! Se poate lăuda totuşi cu titlul din 2000 cucerit alături de Dinamo, dar contribuţia sa a fost doar în turul campionatului, după care a luat calea străinătăţii.

Partida de azi dintre Petrolul şi Astra are o însemnătate aparte pentru Mutu, care va fi doar în tribune, din cauza unei accidentări la genunchi. El le va ţine pumnii strânşi colegilor săi, scopul fiind ca "lupii" să ajungă în ultimul act competiţiei, fază în care şi el va putea fi pe teren.

Ar fi practic, finala carierei sale. Deşi a activat pentru super-puteri din Europa şi a fost desemnat de mai multe ori cel mai bun jucător, la nivel de echipă nu a cunoscut laurii de campion.

La Dinamo nu a stat până la final pentru a se bucura de eventul din 2000, iar trofeele luate pe vremea când era la Juventus au fost anulate în urma scandalului de corupţie în care a fost implicat clubul italian.

Acum, el se află în perioada de refacere şi speră ca ploieştenii să învingă Astra (în tur 0-0), şi cum "galben-albaştrii" nu prea mai au şanse la titlu, pentru Mutu competiţia KO ar fi singura care i-ar putea aduce un trofeu.

"Toţi jucătorii sunt pregătiţi să dea totul în acest meci şi noi avem un uşor avantaj fiindcă orice rezultat de egalitate în afară de 0-0 ne califică", l-a asigurat antrenorul Răzvan Lucescu.

Apoi, a continuat: "Sunt decis asupra echipei de start, dar nu ştiu care vor fi cei de pe banca de rezerve. Am exersat şi loviturile de la 11 metri. Fiecare antrenor încearcă să afle echipa adversarului, dar contează doar reacţia celor de pe teren. Cât despre faptul că mi se spune Mister X, nu mă deranjează, asta înseamnă că sunt imbatabil". Lucescu jr a explicat şi diferenţa dintre o partidă în Liga I şi una din Cupă.

"Acum presiunea e mai mare, fiindcă la finalul celor două meciuri afli dacă mai eşti sau nu în competiţie, pe când în campionat, există în subconştient ideea că mai poţi îndrepta situaţia în etapa următoare", a încheiat tehnicianul celor de la Petrolul.

simeon stalpnicul png

Selecţionerul Victor Piţurcă a întărit ideea că Mutu nu va mai îmbrăca tricoul echipei naţionale, cei doi având de-a lungul timpului un schimb dur de replici. "Mutu e un subiect închis. A greşit şi jucătorul şi omul Mutu. În momentul în care nu a mai fost selecţionat aţi văzut ce acuze mi-a adus. Cu un astfel de jucător relaţia mea s-a încheiat. Poate să marcheze la Petrolul şi o sută de goluri. Din păcate, previziunile s-au adeverit. Nu mai poate, gata! Totul s-a încheiat când mi-a adus acele acuze. Cu jucători de genul ăsta nu lucrez", a declarat Piţurcă la DolceSport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net